19 may 2014, 16:13 Moldovan Diaspora views 9637
Lucrările lui Vasile Botnaru, vernisate la Berlin
Photo: trm.md
19 may 2014, 16:13 Moldovan Diaspora views 9637

Lucrările lui Vasile Botnaru, vernisate la Berlin

În capitala Germaniei are lor vernisajul expoziţiei cu genericul „Picturi în vin roşu şi cafea – „B" de la Berlin, de la Bach sau de la Bacovia" al jurnalistului Vasile Botnaru. Evenimentul este organizat de Ambasada Moldovei în Germania în cooperare cu Ambasada României.

Potrivit Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, expoziţia cuprinde diferite serii de desene pictate în vin roşu şi cafea care sintetizează sentimentele cauzate de întîmplările vieţii cotidiene: chipuri feminine în mişcare, cupluri surprinse dansînd tango argentinian, peisaje rustice, precum şi contururi inconfundabile ale oraşelor europene binecunoscute.

La inaugurare au fost prezenţi numeroşi admiratori ai artei plastice, printre care reprezentanţi ai instituţiilor şi organizaţiilor germane, academicieni şi jurnalişti germani, membri ai corpului diplomatic din Germania şi membrii ai diasporei moldoveneşti din Germania.

În luarea sa de cuvînt, Vasile Botnaru a apreciat că expunerea lucrărilor sale la Berlin s-a realizat simetric cu expoziţia „Urme germane în Republica Moldova 1918-2014", la Muzeul Naţional de Artă de la Chişinău.

Source: trm.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
36 locuitori

Mocreachi este un sat din cadrul comunei Hîrtop din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Grigoriopol și la 68 km de Chișinău. Populaţia satului Mocreachi alcătuia 36 de oameni în anul 2000. Satul Mocreachi a fost înființat în anul 1924.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.