Go to section: Nature and tourism
29 july 2021, 15:00 Nature and tourism views 3264
Informație importantă pentru cetățenii moldoveni care vor să plece în Rusia
29 july 2021, 15:00 Nature and tourism views 3264

Informație importantă pentru cetățenii moldoveni care vor să plece în Rusia

De la 1 septembrie 2021, la trecerea frontierei de stat a Federației Ruse, cetățenii Republicii Moldova vor trebui să confirme prezența unui rezultat negativ al testului pentru COVID-19, efectuat nu mai devreme de trei zile calendaristice înainte de sosire pe teritoriul Federației Ruse prin metoda reacției de polimerizare în lanț (PCR) cu ajutorul aplicației mobile "Călătorește fără COVID-19".

Despre acest lucru a anunțat departamentul consular al Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă, menționînd că acest lucru este prevăzut prin dispozițiile decretului Medicului-Șef Sanitar al Federației Ruse privind "Asigurarea regimului de izolare, în scopul prevenirii răspîndirii COVID-2019", informează Noi.md.

După cum se menționează, cetățenii Republicii Moldova vor fi obligați să se supună unui singur test de laborator pentru COVID-19 prin metoda reacției de polimerizare în lanț PCR) în termen de trei zile calendaristice de la data sosirii pe teritoriul Federației ruse. Pînă la primirea rezultatelor, cetățenii Republicii Moldova vor respecta regimul de izolare la locul de reședință (ședere).

Dacă persoana s-a vaccinat împotriva COVID-19 în ultimele 12 luni sau sau deține un act că a fost bolnav de COVID-19 în ultimele 6 luni, efectuarea testului PCR pentru COVID-19 nu este necesară.

Informațiile despre testul PCR pentru COVID-19, suportarea bolii sau vaccinare sînt în mod obligatoriu plasate pe Portalul comun al serviciilor publice prin completarea formularului "Предоставление сведений о результатах теста, перенесенном заболевании или вакцинации от COVID-19 для прибывающих на территорию Российской Федерации" (https://www.gosuslugi.ru/400705/1).

În același timp, Departamentul Consular al Ambasadei Republicii Moldova a atras atenția cetățenilor Republicii Moldova asupra faptului că regimul temeiurilor legale pentru trecerea frontierei Federației Ruse de către cetățenii străini rămîne neschimbat, prevăzut în cadrul Decretului Guvernului Federației Ruse Nr. 635-r din 16 martie 2020 și Decretului Guvernului Federației Ruse Nr. 763-r din 27 martie 2020.

Înainte de călătoria planificată în Federația Rusă, se recomandă familiarizarea cu motivele legale pentru trecerea frontierelor Federației Ruse, accesînd linkul

Lista statelor deschise cetățenilor Republicii Moldova poate fi consultată aici

Source: noi.md

Keywords:

Rusia , calatorie , moldovenii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1797
Populația:
408 locuitori

Valea lui Vlad este un sat din cadrul comunei Dumbrăviţa, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 34 km de orașul Sîngerei și la 96 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 408 oameni. Satul Valea lui Vlad a fost menționat documentar în 1797.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.