Go to section: Nature and tourism
31 october 2020, 09:30 Nature and tourism views 3316
În acest sfîrșit de săptămînă se așteaptă ploi şi frig
31 october 2020, 09:30 Nature and tourism views 3316

În acest sfîrșit de săptămînă se așteaptă ploi şi frig

Vreme ploioasă, închisă şi rece, prognozează Serviciul Hidrometeorologic de Stat în acest sfârșit de săptămână, transmite MOLDPRES.

Conform meteorologilor, sâmbătă, pe întreg teritoriul țării se așteaptă cer noros, cu ploi de scurtă durată, şi valori termice între 5-10 grade Celsius, ziua, şi 3-8 grade, noaptea.

Aceleași tendințe meteo se vor menține şi pentru ziua de duminică, 1 noiembrie, când în Republica Moldova se va desfășura alegeri prezidențiale. De luni, 2 noiembrie, vremea se va încălzi cu câteva grade.

Luna noiembrie este ultima lună de toamnă, precum şi ultima din an, când în șirul multianual de observații se înregistrează temperatură medie lunară pozitivă a aerului – aceasta constituie în teritoriu de la +2ºC la nord până la +5ºC la sud. Cea mai rece lună noiembrie din toată perioada de măsurători instrumentale, pe cea mai mare parte a teritoriului, s-a înregistrat în anul 1993, când temperatura medie lunară a aerului a variat între -1,8ºC (Comrat, Cahul) şi -3,3ºC (Briceni). Cea mai caldă lună noiembrie a fost în anul 2010, când temperatura medie lunară a aerului a oscilat între +8,2ºС (Briceni) şi +11,1ºС (Cahul).

În calendarul popular, luna noiembrie este denumită Brumar. Este perioada când cade bruma, apare promoroaca, vântul bate mai cu putere, ceea ce prevestește că iarna bate la ușă.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

meteo , prognoza , ploi

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1742
Populația:
402 locuitori

Zăzulenii Vechi este un sat din cadrul comunei Negureni, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Ungheni și la 107 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 402 oameni. Satul Zăzulenii Vechi a fost menționat documentar în anul 1742.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.