Go to section: Nature and tourism
07 november 2020, 11:00 Water resources views 4302
Apa din lacul de acumulare Cuciurgan a devenit verde (Video)
07 november 2020, 11:00 Water resources views 4302

Apa din lacul de acumulare Cuciurgan a devenit verde (Video)

Pe rețelele de socializare au apărut fotografii și clipuri video de la lacul de acumulare Cuciurgan, în care se vede că apa din el a devenit verde.

În plus, după cum scriu internauții, la suprafața apei plutesc larve de țînțari.

Potrivit presei transnistrene, candidatul în științe biologice, Serghei Filipenco, a explicat că apa din rezervorul Cuciurgan a devenit verde din cauza înfloririi algelor și este un fenomen natural pentru iaz în timpul verii. Acest fenomen natural nu afectează în nici un fel sănătatea omului.

În curînd, înflorirea algelor se va termina, iar culoarea apei va deveni obișnuită. În schimb algele sînt o hrană bună pentru crapi. Cu cît sunt mai mulți, cu atît mai repede algele vor fi consumate.

În această primăvară, în lacul de acumulare Cuciurgan au fost eliberate aproximativ 12 tone de crapi albi și pestriți, precum și cosaș alb.

Keywords:

lacuri

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
2038 locuitori

Micleuşeni este un sat şi comună din raionul Străşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Huzun și Micleuşeni. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Strășeni și la 49 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2038 de oameni. Satul Micleuşeni a fost menționat documentar în anul 1420.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.