Go to section: Nature and tourism
29 july 2019, 10:35 Nature and tourism views 3774
Cum va fi vremea săptămîna aceasta
29 july 2019, 10:35 Nature and tourism views 3774

Cum va fi vremea săptămîna aceasta

Sfîrșitul lunii iulie îl vom întîmpina cu temperaturi caracteristice lunii lui Cuptor – caniculare. Însă, primele zile ale lui august ne vor aduce ploi cu descărcări electrice, mai ales la nordul țării.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează maxime de +35 de grade în zilele de luni și marți, cu cer predominant acoperit de nori, însă soarele se va zări periodic de după ei.

Mijlocul săptămînii vine cu precipitații în toată țara, care se vor menține pînă duminică doar în raioanele de la nord. La centru vor fi între +23 și +28 de grade, în timp ce la sud va fi cu un grad mai mult.

De menționat că pînă pe 30 iulie este valabil și Codul galben de caniculă, emis de meteorologi pe 26 iulie. Astfel, specialiștii recomandă să evitați expunerile la soare în orele de vîrf și să vă hidratați destul, pentru a evita insolațiile și alte probleme de sănătate.

Source: zugo.md

Keywords:

vremea

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1794
Populația:
1300 locuitori

Cobasna este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cobasna și Suhaia Rîbnița. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Rîbnița și la 124 km de Chișinău. Populaţia satului Cobasna alcătuia 1300 de cetăţeni în anul 2011. Satul Cobasna a fost menționat documentar în anul 1794.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.