Show news from...
Go to section: Nature and tourism

eye 905 Views

Apele rîului Bîc, din nou în pericol (VIDEO)


Neglijenţa oamenilor duce de fiecare dată la consecinţe grave. Imagini greu de comentat au fost filmate de un cititor al portalului de ştiri Noi.md, în care se vede cum apele rîului Bîc sînt ameninţate de un nou pericol.

Potrivit martorului, cel mai probabil, murdăria care se varsă în rîu vine de la un complex din Anenii Noi sau chiar din municipiul Chișinău, situaţia înrăutăţindu-se mai mult în urma ploilor din ultima perioadă.

Nu este pentru prima oară cînd sînt văzute astfel de imagini triste cu rîul Bîc. Cu mai puţin de o lună în urmă, pe adresa redacţiei noastre au ajuns alte imagini cu scurgerile de ape reziduale, care se vărsau din rîul Bîc direct în Nistru. Deprimantul peisaj a fost surprins, ca şi de această dată, în preajma raionului Anenii Noi.

Atunci, preşedintele Fundației pentru Dezvoltare Ecologică „Ecodava”, Igor Sîrbu, a mers la faţa locului şi a descoperit că murdăria, care se varsă necontenit în rîul Bîc, vine din rezervoarele unei foste fabrici de producere a asfaltului din satul Chetrosu, raionul Anenii Noi.

Nici pînă astăzi, din păcate, nu au fost luate măsuri concrete în rezolvarea acestei probleme.

Keywords:

riuri , Bîc , ecologie , pericol

Settlements of Moldova and Diaspora

Alexandrovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1895
Populația:
453 locuitori

Alexandrovca este un sat din cadrul comunei Trifăneşti, raionul Floreşti. Satul este situat pe malul stîng al rîului Căinari, la distanța de 20 km de oraşul Floreşti și la 129 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 453 de oameni. Satul Alexandrovca a fost înființat în anul 1895.

Read more