Go to section: Nature and tourism
29 march 2019, 12:02 Plant and animal world of Moldova views 17156
Moldova, invadată de cocostîrci
29 march 2019, 12:02 Plant and animal world of Moldova views 17156

Moldova, invadată de cocostîrci

Primii cocostîrci au sosit pe meleagurile noastre. Mai multe stoluri au fost zărite în unele localități din centru țării.

Potrivit specialiştilor, temperaturile de afară nu prezintă un pericol pentru aceste păsări, care pot rezista chiar şi pînă la -10 C, atît timp cît găsesc suficientă mîncare.

Circa 20 de cocori au poposit și pe o cîmpie de lîngă lacul din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi.

De cîteva zile, localnicii admiră păsările revenite la vechile cuiburi. În Moldova sînt două specii de cocori: barza albă și cea neagră.

Potrivit specialiştilor de la Institutul de Zoologie, în ultimii doi ani, tot mai mulţi cocostîrci aleg să vină în ţara noastră, iar zilele trecute, au fost văzuţi şi doi cocori negri, o specie rară înscrisă în Cartea Roşie. Ornitologii au numărat aproximativ 400 de cuiburi de cocostîrci în localităţile din ţară.

Potrivit lor, în afară de berze, au venit și alte specii de păsări: porumbelul sălbatic, dar şi raţele sălbatice.

Source: publika.md

Keywords:

Moldova , Cocostîrc

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1583
Populația:
167 locuitori

Unteni este un sat din cadrul comunei Horeşti, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Fălești și la 149 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 167 de oameni. Satul Unteni a fost menționat documentar în anul 1583.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.