Go to section: Nature and tourism
03 june 2019, 10:30 Nature and tourism views 14499
Specialiștii în seismologia pămîntului avertizează
03 june 2019, 10:30 Nature and tourism views 14499

Specialiștii în seismologia pămîntului avertizează

Mircea Radulian de la Institutul pentru Fizica Pămîntului (INFP) din România a declarat că în zona Vrancea va urma un val de cutremure de intensitate mare, potrivit Știrescu.

„Sîntem într-o perioadă mai liniștită, asta este clar. Începînd cu anul 1987, nu au mai fost cutremure peste 7 și această perioadă se poate prelungi. (...) vom avea însă într-un viitor mai apropiat sau mai îndepărtat și cutremure mari și s-ar putea chiar o grupare de cutremure mari", a declarat Mircea Radulian la Antena3.

De menționat că în zona seismică Vrancea se află și Republica Moldova, iar un posibil cutremur va fi resimțit și în țara noastră.

Source: noi.md

Keywords:

cutremur , avertizare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1429
Populația:
14931 locuitori

Făleşti este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Făleşti. Amplasat în partea de nord-vest a Republicii Moldova, oraşul Făleşti este situat la o distanţă de 125 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 14 931 locuitori. Prima atestare documentară a localităţii o găsim într-un document din anul 1429, prin care domnitorul Moldovei Alexandru cel Bun întăreşte dreptul de stăpînire asupra unor sate, printre care şi cel unde trăia Ion Falevici.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.