Go to section: Nature and tourism
01 april 2019, 18:10 Nature and tourism views 12688
Atenționare de călătorie în Bulgaria
01 april 2019, 18:10 Nature and tourism views 12688

Atenționare de călătorie în Bulgaria

Cetățenii moldoveni care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Bulgaria trebuie să cunoască că, în conformitate cu datele transmise de Institutul de Meteorologie și Hidrologie local, în perioada 4-5 ianuarie 2019, 15 regiuni vor fi afectate de căderi însemnate de precipitații sub formă de ninsoare, însoțite de vînt puternic și au fost emise:

Cod portocaliu de vînt puternic în regiunea Sliven, în care vîntul va sufla dinspre nord-nord-est în rafale de pînă la 30 m/s;

Cod portocaliu de precipitații sub formă de ninsoare, însoțite de vînt puternic, în regiunea Burgas; vîntul va sufla în rafale de pînă la 30 m/s viscolind stratul de zăpadă, fapt ce va determina apariția troienelor. Stratul de zăpadă va avea grosimea prognozată de 10-15 cm; 

Cod galben de ninsoare, cu vînt puternic, în regiunile: Blagoevgrad, Pazardjik, Plovdiv, Smolian, Haskovo, Kîrdjali și Yambol. Vîntul va sufla în rafale de pînă la 20-25 m/s viscolind zăpada, fapt ce va determina apariția troienelor de zăpadă. Stratul de zăpadă va atinge grosimea de 10-15 cm;

Cod galben pentru vînt puternic în regiunile: Dobrici și Varna, unde vîntul va sufla dinspre nord-nord-est în rafale de pînă la 20-25 m/s;

Cod galben de precipitații sub formă de ninsoare în regiunile: Montana, Vrața, Loveci și Gabrovo. Stratul de zăpadă va atinge grosimea de 10 cm.

Se recomandă ca șoferii să conducă preventiv, cu viteză adecvată și să aibă autovehiculele echipate pentru circulația pe drumurile publice în condiții de iarnă, să respecte strict semnalizarea rutieră temporară și indicațiile/semnele organelor de control aflate la fața locului.

Este posibil ca unele categorii de drumuri să fie închise circulației rutiere din cauza formării troienelor de zăpadă sau a vizibilității reduse, în condiții de viscol puternic. Se pot obține informații despre starea vremii de pe site-ul www.weather.bg, informații despre starea actuală a drumurilor de pe aplicația gratuită LIMA (n.a.- deocamdată doar în limba bulgară) www.lima.api.bg, de pe pagina de Internet a Agenției ”Infrastructura Rutieră” – www.api.bg și non-stop de la numărul local de telefon 070013020.

În cadrul Agenției menționate funcționează pe parcursul întregului an, în regim non-stop, Centrul Situațional, care colectează și sintetizează datele privind situația drumurilor republicane/publice.

Source: noi.md

Keywords:

Bulgaria , turism

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
333 locuitori

Ion Vodă este un sat din cadrul comunei Ciutuleşti, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Florești și la 135 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 333 de oameni. Satul Ion Vodă a fost înființat în anul 1923.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.