Go to section: Nature and tourism
12 december 2018, 10:15 Nature and tourism views 12941
Călătoriile feroviare în Moldova se vor ieftini
12 december 2018, 10:15 Nature and tourism views 12941

Călătoriile feroviare în Moldova se vor ieftini

Calea Ferată din Moldova reduce preţurile la bilete. Costul călătoriilor va scădea cu 40-50%. Acţiunea urmăreşte drept scop creşterea fluxului de pasageri.

Zilnic, la depouri se efectuează lucrări de deservire şi reparare planificate. 80% din întregul parc de pasageri îl reprezintă vagoane cu o vîrstă de peste 20 de ani. Vechi, dar în stare bună, transmite mir24.tv.

„Principala problemă pe care o supraveghem ţine de deteriorarea suprafeței de rulare a osiilor montate. Acesta este motivul principal, aici nu există nici un factor uman - există o uzură normală sau careva situaţii de forţă majoră pe linie. Acest lucru poate contribui la lucrările de urgenţă, înlocuind perechea de roți", spune Serghei Cotelnic, șeful depoului de vagoane de pasageri.

Trenurile de pasageri din Moldova efectuează curse în mai multe direcții – spre Moscova, Minsk, Sankt-Petersburg și București. Înainte de fiecare plecare sînt verificate cu atenție cărucioarele, dispozitivele de şoc şi de tracțiune și cuplaj.

Recent, prețul unui bilet pentru călătoria cu trenul diesel modernizat Chișinău-Iași a scăzut cu 40%. În primăvară, lucrătorii feroviari speră să realizeze o solicitare de 100% la bilete de călătorie. Între timp, gara este goală.

După modernizare, compania intenționează să extindă mai multe direcții în România și Bulgaria.

În prezent, un bilet de cupeu pînă la Moscova costă aproximativ 100 de euro.

Source: noi.md

Keywords:

calea ferata , preţ , calatorie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1431-1433
Populația:
803 locuitori

Tuzara este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Novaci, Tuzara și Seliştea Nouă. Localitatea se află la distanța de 1 km de orașul Călărași și la 54 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 803 oameni. Satul Tuzara a fost menționat documentar în anul 1431-1433.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.