Show news from...
Go to section: Nature and tourism

eye 8518 Views

Vine o iarnă geroasă peste Moldova


Vremea din Moldova se va afla, în următoarea lună şi jumătate, în zona de influență a furtunelor din Oceanul Atlantic şi Marea Mediterană, care aduc temperaturi mai ridicate, precipitații şi o masă de aer foarte rece dinspre zona arctică. 

Acest lucru ar putea aduce ninsori puternice pe teritoriul țării noastre, spun meteorologii din România. 

Potrivit sursei citate, la nivelul lunii noiembrie, în Moldova valorile termice maxime vor scădea cu 4 - 5 grade Celsius, dar vor rămîne pozitive, însă vom avea parte de ploi. Spre sfîrșitul lunii noiembrie, am putea avea parte și de temperaturi de minus 10 drage Celsius.   

Luna decembrie va aduce și primele ninsori, dar și viscolul. Pe cînd ianuarie se poate întîmpla orice, asta ar însemna că vom avea temperaturi record de joase. Totodată meteorologii spun că la fel ca și în 2018, în martie și chiar aprilie 2019 ne putem aștepta la ninsori.  

Keywords:

meteo , pronostic , iarna , ger

Settlements of Moldova and Diaspora

Zăzuleni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1709
Populația:
947 locuitori

Zăzuleni este un sat din cadrul comunei Popencu din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Rîbnița și la 91 km de Chișinău. Populaţia satului Zăzuleni alcătuia 947 de oameni în anul 2012. Satul Zăzuleni a fost menționat documentar în anul 1709.

Read more