Show news from...
Go to section: Nature and tourism

eye 8712 Views

Vine o iarnă geroasă peste Moldova


Vremea din Moldova se va afla, în următoarea lună şi jumătate, în zona de influență a furtunelor din Oceanul Atlantic şi Marea Mediterană, care aduc temperaturi mai ridicate, precipitații şi o masă de aer foarte rece dinspre zona arctică. 

Acest lucru ar putea aduce ninsori puternice pe teritoriul țării noastre, spun meteorologii din România. 

Potrivit sursei citate, la nivelul lunii noiembrie, în Moldova valorile termice maxime vor scădea cu 4 - 5 grade Celsius, dar vor rămîne pozitive, însă vom avea parte de ploi. Spre sfîrșitul lunii noiembrie, am putea avea parte și de temperaturi de minus 10 drage Celsius.   

Luna decembrie va aduce și primele ninsori, dar și viscolul. Pe cînd ianuarie se poate întîmpla orice, asta ar însemna că vom avea temperaturi record de joase. Totodată meteorologii spun că la fel ca și în 2018, în martie și chiar aprilie 2019 ne putem aștepta la ninsori.  

Keywords:

meteo , pronostic , iarna , ger

Settlements of Moldova and Diaspora

Prepeliţa

Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
2928 locuitori

Prepeliţa este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mihailovca, Prepelița, Clișcăuți, Șestaci. Satul Prepelița se află la distanța de 16 km de orașul Sîngerei și la 85 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 2928 de oameni. A fost menționat documentar în 1604 cu numele Burnărești.

Read more