Show news from...
Go to section: Nature and tourism

eye 8230 Views

Vine o iarnă geroasă peste Moldova


Vremea din Moldova se va afla, în următoarea lună şi jumătate, în zona de influență a furtunelor din Oceanul Atlantic şi Marea Mediterană, care aduc temperaturi mai ridicate, precipitații şi o masă de aer foarte rece dinspre zona arctică. 

Acest lucru ar putea aduce ninsori puternice pe teritoriul țării noastre, spun meteorologii din România. 

Potrivit sursei citate, la nivelul lunii noiembrie, în Moldova valorile termice maxime vor scădea cu 4 - 5 grade Celsius, dar vor rămîne pozitive, însă vom avea parte de ploi. Spre sfîrșitul lunii noiembrie, am putea avea parte și de temperaturi de minus 10 drage Celsius.   

Luna decembrie va aduce și primele ninsori, dar și viscolul. Pe cînd ianuarie se poate întîmpla orice, asta ar însemna că vom avea temperaturi record de joase. Totodată meteorologii spun că la fel ca și în 2018, în martie și chiar aprilie 2019 ne putem aștepta la ninsori.  

Keywords:

meteo , pronostic , iarna , ger

Settlements of Moldova and Diaspora

Heciul Vechi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
1591 locuitori

Heciul Vechi este un sat din cadrul comunei Alexăndreni, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Sîngerei și la 137 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1591 de oameni. Satul Heciul Vechi a fost menționat documentar în anul 1588.

Read more