Go to section: Nature and tourism
29 october 2018, 11:25 Nature and tourism views 7435
Circa 120 de hectare, afectate de incendii pe parcursul zilei de ieri
29 october 2018, 11:25 Nature and tourism views 7435

Circa 120 de hectare, afectate de incendii pe parcursul zilei de ieri

În ultimele 24 de ore, pompierii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI au intervenit la lichidarea a 39 focare de vegetație uscată.

Potrivit informațiilor preliminare, focarele de ardere au distrus circa 120 ha de vegetație. Cele mai multe focare au fost înregistrate pe terenuri din raioanele Căușeni, Ungheni, Criuleni, Șoldănești, Bălți, Fălești, dar și municipiul Chișinău.

În capitală incendii de vegetații au fost înregistrate în apropiere de cimitirul Doina unde 20 ha de teren au fost deteriorate, dar și 25 ha de iarbă au fost distruse în localitatea Dobrogea, suburbie a municipiului.

Intervenția pompierilor a fost solicitată și un UTA Găgăuzia, iar angajații IGSU au lichidat mai multe incendii de iarbă la Congaz, Vulcănești și Ciadîr – Lunga. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI atenționează populația să respecte regulile antiincendiare și să nu aprindă vegetația uscată. În condiții de umiditate redusă și vînt, focarele de ardere se pot răspîndi cu repeziciune, afectînd spații extinse.

Source: noi.md

Keywords:

plante , incendiu

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1679
Populația:
502 locuitori

Scăieni este un sat din cadrul comunei Izvoare, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Florești și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 502 oameni. Satul Scăieni a fost menționat documentar în anul 1679.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.