Show news from...
Go to section: Nature and tourism

eye 5295 Views

S-au mobilizat pentru a face curăţenie în parcul Valea Trandafirilor


Un grup de tineri din Capitală au decis să-şi petreacă ziua liberă cu folos. Ei au mers în Parcul Valea Trandafirilor de unde au colectat sticle şi pungi din plastic aruncate la întîmplare de cei iresponsabili.

Iniţiativa de a face ordine în parc a venit din partea Elena Neagu, o tînărăr meşteriţă care confecţionează genţi ecologice.

"Îmi place mult acest parc, este parcul copilăriei mele. De fiecare dată cînd vin aici strîng singurică, dar astăzi s-a primit altfel. Mi-am dorit acest lucru", a spus Elena Neagu, iniţiatoarea acţiunii.

Tînăra a anunțat campania pe o rețea de socializare şi într-un timp foarte scurt s-au alăturat zeci de persoane.

"Este parcul meu preferat. Pentru mine este foarte important şi ar trebui să fie aşa pentru toţi, care preferă să-şi petreacă timpul în parcuri."

"Noi vedem ce se întîmplă în jur. Copiii repetă totul după cei mari. Trebuie să le dăm un exemplu bun copiilor noştri".

Trecătorii au fost plăcut surprinşi de această acţiune, iar unii s-au alăturat voluntarilor.

"Mă mira faptul ca avem asa persoane la noi, care au grija aici de curatenie in parc. Ar trebui sa ne plicam mai multe persoane."

Organizatorii speră că acest eveniment va deveni o tradiție. Potrivit celor de la Spaţii Verzi, în fiecare zi în Parcul Valea Trandafirilor lucrează 15 angajaţi, dar nu reuşesc să strîngă tot gunoiul.

Zilnic, în zona de agrement se odihnesc cel puțin o mie de oameni.

Settlements of Moldova and Diaspora

Bălăureşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1619
Populația:
2517 locuitori

Bălăureşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Bălăureşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Nisporeni și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2517 oameni. Satul Bălăureşti a fost menționat documentar în anul 1619.

Read more