Go to section: Nature and tourism
10 may 2018, 10:30 Tourism in Moldova views 9886
Un nou complex de agremenet şi ecoturism a apărut în țară
10 may 2018, 10:30 Tourism in Moldova views 9886

Un nou complex de agremenet şi ecoturism a apărut în țară

Lucrările de amenajare a Complexului de agremenet şi ecoturism din satul Ulmu, raionul Ialoveni, au fost finalizate. O comisie specială de recepţie a evaluat astăzi calitatea lucrărilor şi a constatat că acestea sînt conforme normelor.

Complexul de la Ulmu face parte din proiectul de dezvoltare regională „Traseul turistic în nouă localități – crearea oportunităților de investire în turism". Suma lucrărilor recepționate este de circa 3,2 milioane de lei, bani alocați din Fondul Național de Dezvoltare Regională.

În cadrul acestui proiect a fost efectuată îngrădirea Complexului de agrement și ecoturism, ce cuprinde un teren cu suprafaţa de trei hectare, în nemijlocită apropiere de un lac.

Pe un hectar din acest teren au fost executate lucrări de amenajare: a fost aplicat pavajul căilor de acces, au fost construite douăsprezece foișoare, un teren sportiv, un bloc sanitar, a fost săpată și amenajată o cișmea.

Proiectul „Traseul turistic în nouă localități - crearea oportunităților de investire în turism", a fost inițiat în anul 2015. "Graţie acestui program am reuşit să renovăm mai multe destinaţii din Regiunea Centru, care vor contribui la promovarea culturii şi tradiţiilor acestei zone a ţării. Toate acestea constituie o încurajare şi o susţinere pentru dezvoltarea turismului autohton, care are încă multe ce propune pentru a fi descoperit în deplină măsură", a menţionatViorel Jardan, directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Centru.

Source: moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1653
Populația:
2038 locuitori

Cornești este un sat și comună din raionul Ungheni. Cornești este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Ungheni și la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2038 de oameni. Satul Cornești a fost menționat documentar în anul 1653.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.