Go to section: Nature and tourism
09 november 2018, 15:00 Nature and tourism views 8270
Opinie: Gunoiștea din Condrița este un adevărat pericol și pentru Codrii Moldovei
09 november 2018, 15:00 Nature and tourism views 8270

Opinie: Gunoiștea din Condrița este un adevărat pericol și pentru Codrii Moldovei

Gunoiștea neautorizată din satul Condrița amenință nu doar biodiversitatea lacului din apropiere, dar și pe cea a Codrilor Moldovei.

Declarația a fost făcută de președintele Fundației pentru Dezvoltare Ecologică „Ecodava", Oleg Sclifos. Potrivit acestuia, circa 90 % din gunoiștile din Republica Moldova sînt nu doar neautorizate, dar și amplasate incorect. Nu este o excepție nici gunoiștea neautorizată de la Condrița.

„Strigător la cer este nu doar faptul că este amplasată incorect, dar și faptul că ea este situată în inima Codrilor Moldovei. Cu siguranță, această gunoiște este neautorizată. În primul rînd, o gunoiște autorizată include mai mulți parametri, printre care îngrădirea, selectarea separată a deșeurilor, dar și reutilarea deșeurilor. Niciunul dintre parametrii enumerați nu au fost respectați în cazul gunoiștii de la Condrița", a declarat Sclifos.

Președintele Fundației „EcoDava" speră ca autoritățile locale să ia măsuri în acest caz, iar în viitorul apropiat gunoiștea să fie lichidată.

„Noi, ca membri ai unei fundații ecologice, ne-am deplasat și la o altă gunoiște, din apropierea satului Trușeni, la care situația este la fel destul de complicată. Cu părere de rău, păstrarea mediului și a biodiversității la autoritățile locale și centrale este pe ultimul loc. Lucrurile se mișcă doar cînd situația escaladează", a remarcat cu regret Oleg Sclifos.

Source: noi.md

Keywords:

deşeuri , Condrița

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1918
Populația:
205 locuitori

Albineţul Nou este un sat din cadrul comunei Albineţul Vechi, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Fălești și la 134 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 205 oameni. Satul Albineţul Nou a fost menționat documentar în anul 1918.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.