Go to section: Nature and tourism
13 august 2018, 15:55 Nature and tourism views 10204
Ce se întîmplă cu vremea în următoarele zile (Infografica)
13 august 2018, 15:55 Nature and tourism views 10204

Ce se întîmplă cu vremea în următoarele zile (Infografica)

Meteorologii fac prognoze alarmante pentru zilele următoare - oamenii trebuie să știe că se expun unor riscuri mari.

Arșița ne va da bătăi de cap în zilele următoare. Meteorologii prognozează vreme deosebit de caldă în toată țara, iar precipitațiile se vor mai lăsa așteptate.

Astăzi mercurul din termometre va urca pînă la valori termice maxime de 31...33 de grade Celsius. Cei cîțiva nori care vor apărea pe cer nu vor influența în niciun fel atmosfera încinsă.

Marți, temperaturile vor mai crește cu un grad, astfel că în sudul țării vor fi deja 34 de grade.

Vremea își va păstra aceleași caracteristici practic pînă la sfârșitul săptămînii. Doar în nordul țării, de joi, sunt posibile precipitații însoțite de descărcări electrice.

În această perioadă trebuie să evităm expunerea la soare, mai ales în orele amiezii. În deosebi, sun vulnerabili copiii, bătrînii și persoanele care suferă de afecțiuni cronice.

Un val fără precedent de căldură a lovit vara aceasta mai multe țări europene, inclusiv din nordul continentului, unde vremea este în mod obișnuit mai răcoroasă.

În mai multe țări au fost înregistrate decese provocate de căldură, iar Spania și Portugalia au fost afectate de incendii de vegetație puternice.

Source: sputnik.md

Keywords:

vremea , canicula

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1490
Populația:
4474 locuitori

Pîrliţa este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Hristoforovca și Pîrliţa. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Ungheni și la 95 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4474 de oameni. Satul Pîrlița a fost menționat documentar în anul 1490.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.