Go to section: Nature and tourism
16 may 2018, 11:05 Nature and tourism views 9989
Serviciul Vamal va intensifica controlul la frontieră din cauza pestei porcine africane
16 may 2018, 11:05 Nature and tourism views 9989

Serviciul Vamal va intensifica controlul la frontieră din cauza pestei porcine africane

Serviciul Vamal va intensifica măsurile de control la frontiera moldo-ucraineană pentru a preveni apariția și răspîndirea unor noi focare a virusului Pesta Porcină Africană (PPA) pe teritoriul țării.

Potrivit Serviciului Vamal, factorii de decizie din cadrul Aparatului Central al Serviciului Vamal vor merge în teritoriu pentru a inspecta cum sunt aplicate măsurile de control. Totodată, va fi intensificat și cel de-al doilea filtru de control, asigurat de către Echipele Mobile ale Serviciului Vamal. Acestea vor monitoriza traseele din apropierea punctelor de trecere și vor reține produsele din carne provenită de la animalele receptive la virusul PPA (porcii domestici și mistreții). De asemenea, inspectorii vamali care vor admite introducerea în țară a produselor din carne de porc vor fi sancționați disciplinar.

Conform procedurii instituite, produsele din carne de porc reținute sînt supuse denaturării prin stocarea în tomberoane cu clorură de var. Ulterior, reprezentanții Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor au obligația de a le evacua și de a le nimici.

Măsurile vor fi menținute pînă cînd autoritățile sanitar-veterinare din țara vecină vor declara Ucraina ca fiind stat sau zonă liberă de virusul PPA. Totodată, cetățenii sunt îndemnați să evite procurarea din Ucraina și introducerea în țară a produselor din carne de porc.

Conform datelor Serviciului Vamal, de la începutul perioadei de prohibiție, instituite în octombrie 2016, au fost consemnate peste 3 800 de cazuri de depistare a produselor din carne de porc, iar cantitatea reținută în acest interval este de circa 11 mii de kg de carne sau produse din carne de porc.

Source: moldpres.md

Keywords:

vama , frontiera , pesta porcină

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1561
Populația:
5438 locuitori

Rădoaia este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Rădoaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la 10 km de orașul Sîngerei și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5438 de oameni. Prima atestare istorică a satului Rădoaia datează din anul 1561.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.