Go to section: Nature and tourism
17 january 2018, 11:20 Nature and tourism views 60459
Atenţionare de călătorie în Franța – Epidemie de gripă
17 january 2018, 11:20 Nature and tourism views 60459

Atenţionare de călătorie în Franța – Epidemie de gripă

Moldovenii care se află, tranzitează sau doresc să călătorească pe teritoriul Republicii Franceze urmează să țină cont de următoarele.

În conformitate cu datele transmise de autoritățile locale franceze, pînă la sfîrșitul lunii ianuarie 2018 va fi menținută starea de alertă pentru epidemie de gripă, pe tot teritoriul francez.

Epidemia de gripă a făcut victime, în special, în rîndul persoanelor cu vîrste cuprinse între 15 și 64 ani. Au fost înregistrate un număr de aproximativ 12.000 persoane care s-au prezentat la serviciul de urgențe pe întreg teritoriul Franței.

Autoritățile locale consideră că vîrful endemic nu a fost încă atins, dar, pe întreg teritoriul Franței, spitalele sînt deja suprasolicitate.

Source: viza.md

Keywords:

calatorie , Franta , epidemie , gripa

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1552
Populația:
13164 locuitori
Logo

Floreşti este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Florești. Amplasat pe malul stîng al rîului Răut, oraşul Floreşti este situat la 131 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 13164 de locuitori. Prima atestare documentară a localităţii datează de la mijlocul secolului XVI (între 1552-1561), cînd domnitorul Moldovei, Alexandru Lăpuşneanu, întărea slugilor sale Flore, Ilie Pohreb şi Oanţa, un loc pustiu, pentru a întemeia un sat. Satul fondat ia numele de Floreşti, iar în secolul XVII ajunge în proprietatea cronicarului Miron Costin.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.