Go to section: Nature and tourism
18 may 2017, 16:45 Plant and animal world of Moldova views 51068
Pădurea Domnească este din nou populată de cerbii nobili
18 may 2017, 16:45 Plant and animal world of Moldova views 51068

Pădurea Domnească este din nou populată de cerbii nobili

20 de cerbi nobili au fost aduși de la Întreprinderea Silvică Telenești în scopul repopulării și restabilirii teritoriului Rezervației Naturale „Pădurea Domnească". După o perioadă de 2 luni de aclimatizare și adaptare într-un volier al rezervației, cele 17 femele și cei 3 masculi au fost puși în libertate.

Directorul general al Agenției „Moldsilva" Ion Cebanu, a vorbit despre importanța dezvoltării gospodăriei în fondurile de vânătoare gestionate și anume Programul „Cerb", care va avea o perioadă de implementare de 2 ani și este avizat de Ministerul Mediului și Academia de Științe a Republicii Moldova.

„Se pune accent pe optimizarea stării de lucruri și aplicarea metodelor fundamentate ştiinţific privind valorificarea resurselor regnului animal, extinderii şi aprofundării cercetărilor în domeniu, studierii rolului speciilor de vânat în ecosistemele naturale şi antropizate", anunță Agenția „Moldsilva".

Entitățile silvice subordonate incluse în acest program vor asigura construcţia sau reparaţia volierilor de întreţinere provizorie pentru adaptarea şi acomodare a cerbilor, asigurând după posibilitate cu apă şi hrană din surse naturale după caz, pe tot parcursul ciclului de dezvoltare. Respectarea măsurilor biotehnice prin amenajarea sectoarelor populării cervidelor cu hrănitori, adăpători, scăldători, sărării, ogoare de hrană.

„Mai este planificat repopularea cu cerb nobil a Parcului Național „Orhei" - 10 exemplare și pădurile întreprinderii silvo-cinegetice Strășeni - 10 exemplare, iar din rezervațiile „Codrii" și „Plaiul Fagului" vor fi transmise spre popularea 100 de exemplare de cerb cu pete în pădurile din sudul țării - întreprinderile silvice Răzeni, Cimișlia, Silva-Sud, Cahul și Manta-V", spune „Moldsilva".

Source: agora.md

Keywords:

natura , cerbii , paduri

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1661
Populația:
739 locuitori

Iorjniţa este un sat din cadrul comunei Cosăuţi, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Soroca și la 163 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 739 de oameni. Satul Iorjnița a fost menționat documentar în anul 1661.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.