Show news from...
Go to section: Nature and tourism

eye 29682 Views

Lucrările de restaurare a cascadei din Parcul „Valea Morilor” vor continua în 2016


Proiectul de restaurare a scărilor acvatice din Parcul „Valea Morilor" se desfăşoară conform calendarului aprobat, iar în prezent, pe şantier se derulează lucrări de conservare.

Potrivit responsabililor de proiect, lucrările pe şantier vor reîncepe din luna februarie a anului viitor. Deja au fost executate lucrările de betonare ale structurilor de rezistenţă a cascadei, instalare a apeductului şi construcţie a staţiei de pompare pentru funcţionarea havuzurilor. În paralel, s-au desfăşurat lucrări de placare a faţadei scărilor cu piatră naturală.

Lucrările vor continua în 2016 cu montarea reţelelor electrice pentru iluminatul acvatic, restaurarea sculpturilor decorative ale rotondei, scărilor, inclusiv montarea balustradei, amenajarea teritoriului adiacent cu spaţii verzi, se arată într-un comunicat al Primăriei capitalei.

Întregul obiectiv - rotonda, scările, havuzurile şi sistemul de iluminat decorativ vor fi reconstruite având la bază o structură de rezistenţă sporită, dar vor păstra, în acelaşi timp, aspectul arhitectural din anii 1960-1970.

Proiectul de restaurare a fost realizat de către Institutul municipal „Chişinău-Proiect" şi a fost avizat de Ministerul Culturii. Lucrările au demarat în luna februarie curent, iar termenul de executare este de 1,5 ani. Valoarea proiectului este de 12 milioane de lei, bani alocaţi din bugetul municipal.

Comments

 (1)

Settlements of Moldova and Diaspora

Sîngerei

Statut:
Oraș
Prima atestare:
1586
Populația:
12667 locuitori

Sîngerei este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Sîngerei. Amplasat în nordul republicii, pe malul stâng al rîului Ciulucul-Mare, oraşul Sîngerei este situat la o distanţă de 108 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 12667 locuitori. Prima menţiune documentară a localităţii Sîngerei datează din anul 1586.

Read more