Show news from...
Go to section: Nature and tourism

eye 4043 Views

700 de hectare de fîşii forestiere au fost reabilitate în sudul Moldovei


Pe parcursul anului 2015, în raioanele de sud ale ţării au fost reabilitate 700 de hectare de perdele forestiere de protecţie. Lucrările au fost efectuate de întreprinderile Agenţiei „Moldsilva". Alte 5,7 mii de hectare încă necesită reabilitare, transmite IPN.

Reabilitarea fâşiilor forestiere este efectuată pentru a asigura protejarea de vânturi, eroziuni şi menţinerea umidităţii solului pe o suprafaţă de circa 20 de mii ha de terenuri agricole din sudul ţării. Aceste acţiuni se înscriu în ciclul de activităţi întreprinse de către Agenţia „Moldsilva", în colaborare cu proiectul Băncii Mondiale „Agricultura Competitivă în Moldova" (MAC-P), componenta „Sprijinul pentru Reabilitarea Perdelelor Forestiere de Protecţie".

Colaborarea are drept scop reabilitarea până în 2017 a 2,2 mii ha de perdele forestiere de protecţie din sudul ţării, unde din cauza degradării masive a acestora a fost atestată o scădere drastică a calităţii solului.

Conform datelor oferite de Agenţia „Moldsilva", suprafaţa totală a perdelelor forestiere necesare a fi reabilitate în sudul Republicii Moldova este de 5,7 mii ha.

Keywords:

Moldova , plante , paduri

Settlements of Moldova and Diaspora

Cucuruzenii de Sus

Statut:
Sat
Prima atestare:
1893
Populația:
569 locuitori

Cucuruzenii de Sus este un sat din cadrul comunei Crihana, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 20 km de oraşul Orhei şi la 68 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 569 de oameni. Satul Cucuruzenii de Sus a fost întemeiat în anul 1893.

Read more