Go to section: Nature and tourism
29 april 2015, 14:51 Plant and animal world of Moldova views 13186
La Grădina Botanică au înflorit cactușii
29 april 2015, 14:51 Plant and animal world of Moldova views 13186

La Grădina Botanică au înflorit cactușii

Vizitatorii Grădinii Botanice din Capitală au ocazia zilele acestea să admire flori mai puţin obişnuite. Aici au înflorit cactuşii. Unele specii atrag în mod deosebit atenția prin dimensiuni sau forme.

În această perioadă, privirile vizitatorilor sunt atrase de cele peste 400 de specii de cactus care înfloresc. Florile acestor plante rezistă cel mult două-trei zile.

Deși cactușii nu sunt pretențioși la condițiile în care cresc, specialiştii în botanică spun că plantele au nevoie de mare grijă.

"În casă mai rar cactuşii înfloresc din cauză că nu le ajunge acea cantitate de lumină de care au ei nevoie. Pentru a înflori, cactuşii au nevoie ca pe perioada rece a anului să fie menţinuţi la locuri luminoase la temperaturi pozitive, dar mai scăzute în jur de cinci, șapte, opt grade", a spus angajata Grădinii Botanice, Valentina Țâmbali.

Dintre cele 825 de specii de cactus care sunt în serele Grădinii Botanice, peste 200 fac fructe.

"Fructele la majoritatea speciilor de cactuși sunt comestibile. Avem aici Opunţia la care fructele de asemenea sunt comestibile, sunt fructe mari şi băştinaşii le folosesc, cum şi noi folosim fructele noastre la prepararea diferitor gemuri, dulceţuri", a mai spus Valentina Țâmbali.

Cel mai impresionant cactus de la Grădina Botanică, numit Opunția, are aproximativ 50 de ani și o înălțime de peste patru metri.

În colecția Grădinii Botanice sunt aproximativ zece mii de specii de plante, dintre care două mii sunt în sere.

Source: www.publika.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1606
Populația:
1 locuitor

Cuconeştii Vechi este un sat din cadrul comunei Cuconeştii Noi, raionul Edineţ. Satul se află la o distanță de 30 km de oraşul Edineţ, 38 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi 230 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului este reprezentată de o singură persoană. Prima menţionare documentară a satului Cuconeşti datează din anii 1606-1607.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.