Go to section: Holidays and customs
05 november 2013, 14:24 Holidays and customs views 10387
05 november 2013, 14:24 Holidays and customs views 10387

De Blajini, Inspectoratul Naţional de Patrulare va monitoriza toate cimitirele şi locaşurile sfinte din ţară


Foto: moldovenii.md

De Paştele Blajinilor, colaboratorii Inspectoratului Naţional de Patrulare (INP) vor monitoriza situaţia în localităţile, locaşurile sfinte şi cimitirele din întreaga ţară, informează MOLDPRES.

În municipiul Chişinău, poliţia va activa în baza unui plan special, deoarece, potrivit datelor statistice, în capitală, la Paştele Blajinilor este înregistrat cel mai mare număr de vizitatori ai cimitirelor.

Pentru a asigura securitatea traficului şi a simplifica accesul cetăţenilor la cimitirul ”Sfîntul Lazăr” şi la cimitirul ”Central” din Chişinău, INP va amplasa mai multe patrule mobile, care vor monitoriza traficul rutier şi cel pietonal.

Conform unui comunicat al INP, cetăţenii care se vor deplasa pînă la cimitirul "Sfîntul Lazăr" cu transport privat, îşi vor putea parca autoturismele în cîteva parcări amenajate în zonele adiacente cimitirului.

Totodată, Poliţia solicită locuitorilor şi oaspeţilor capitalei să acorde asistenţă angajaţilor poliţiei în cazuri de necesitate, să nu consume alcool în volum excesiv şi să nu provoace acte de huliganism. Conducătorii auto sînt îndemnaţi să nu consume alcool, să respecte normele circulaţiei rutiere şi să se abţină de la deplasarea cu automobilele personale în zonele cimitirelor unde este interzis accesul cu transport auto.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
1042 locuitori

Antoneşti este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Leca și Antoneşti. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Cantemir și la 115 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1042 de oameni. Satul Antonești a fost menționat documentar în secolul al XIX-lea.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.