Go to section: Holidays and customs
24 december 2012, 10:51 Holidays and customs views 13485
24 december 2012, 10:51 Holidays and customs views 13485

Meteorologia populară despre iarnă

Există o mulțime de semne populare privind vremea de iarnă, scrie webecoist.momtastic.com.

Blana animalelor

Dacă înainte de venirea iernii blana nouă a animalelor devine foarte deasă,  înseamnă că ele se pregătesc pentru o iarnă grea.

Rezervele animalelor pentru iarnă vor ajuta să aflăm cum va fi vremea

Dacă veverițele adună multe ghinzi înseamnă că așteaptă o iarnă grea. Veverițele vor ascunde rezervele cît mai departe posibil, astfel încît nimeni să nu poată ajunge la ele înaintea lor.

Ghinzile

Stejarii pot prezice vremea cu ajutorul ghinzilor. Cu cît mai groasă este coaja ghinzilor, cu atît mai severă va fi iarna.

Conuri de pin - semne populare de iarnă

Pinii produc conuri mai mari ca de obicei, în cazul în care iarna promite a  fi deosebit de friguroasă. Acest lucru se datorează faptului că cu cît mai multe semințe va da arborele, cu atît mai mare e probabilitatea că în condițiile unei ierni aspre, unele dintre ele vor supraviețui și vor germina în primăvară.

Keywords:

tradiții , meteo

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1447
Populația:
319 locuitori

Ocniţa-Răzeşi este un sat din cadrul comunei Cucuruzeni, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Orhei și la 62 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 319 oameni. Satul Ocniţa-Răzeşi a fost menționat documentar în anul 1447.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.