Go to section: Holidays and customs
31 december 2020, 14:20 Holidays and customs views 3870
Mesajul de felicitare cu ocazia sărbătorilor de iarnă, adresat de Igor Dodon (Video)
31 december 2020, 14:20 Holidays and customs views 3870

Mesajul de felicitare cu ocazia sărbătorilor de iarnă, adresat de Igor Dodon (Video)

Fostul președinte al Republicii Moldova Igor Dodon a făcut o scurtă totalizare a anului 2020 și a adresat un mesaj de felicitare cetățenilor, cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

În mesaj, Igor Dodon susține că noi am trecut destoinic acest an, dacă judecăm cît de greu s-a dovedit a fi el pentru fiecare familie, pentru țara noastră, dar și pentru întreaga omenire.

"Pandemia, seceta, interdicțiile severe, declinul economic, provocările politice sau geopolitice – toți acești factori negativi au lovit dur și Republica Moldova, și alte state din regiune, în 2020. Dar cu toate acestea, noi am rezistat și în general am devenit mai puternici, și ca societate, și fiecare în parte, în ciuda greutăților și a durerilor.

Mă mîndresc cu cetățenii noștri, mă mîndresc în special cu personalul medical, pentru că în 2020 medicii au dat dovadă de eroism, au demonstrat voință și dîrzenie în lupta necontenită cu pandemia și au salvat mii de vieți. Ne închinăm în fața lor", se spune în mesajul lui Igor Dodon.

Fostul președinte al țării a exprimat condoleanțe tuturor celor care și-au pierdut rudele și apropiații, răpuși de coronavirus. "Împărtășesc tristețea celor care nu vor întîmpina Revelionul alături de toată familia", a spus Igor Dodon.

În opinia ex-șefului statului, acest an ne-a oferit cîteva lecții de viață importante. "Mai întîi de toate, pandemia ne-a permis să-i apreciem mai mult pe oamenii apropiați, de care restricțiile ne-au separat timp de luni de zile. În plus, greutățile ne-au făcut mai înțelegători, mai cumpătați. Am început să prețuim mai mult propria sănătate, căminul familial, precum și importanța unei medicini performante", spune Igor Dodon.

După un an atît de dificil, subliniază fostul președinte al republicii, noi astăzi cu toții avem speranța că 2021 va fi un an mai bun, mai puțin periculos, mai senin. "De aceea, vă doresc sănătate și rezultate frumoase în anul care vine. Îi doresc înțelepciune și clasei politice moldovenești și cît mai mult patriotism în inimile tuturor politicienilor și cetățenilor", se spune în mesajul lui Igor Dodon.

El a mai dorit fiecărei familii dragoste, bucurii și bunăstare. "Fie ca toate dorințele să se împlinească în Anul Nou, să fie toți sănătoși, să ne trăiască mult părinții, iar copiii să ne fie fericiți. Vă doresc pace, stabilitate, încredere în ziua de mîine".

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
104 locuitori

Nicolaevca este un sat din cadrul comunei Zolotievca, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Anenii Noi și la 62 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 104 oameni. Satul Nicolaevca a fost înființat în anul 1912.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.