Go to section: Holidays and customs
10 august 2012, 11:14 Holidays and customs views 6304
10 august 2012, 11:14 Holidays and customs views 6304

Moldova a sărbătorit Ziua Vinului

Mii de oameni au sărbătorit, sîmbătă şi duminică, la Centrul Internaţional Expoziţional „Moldexpo” cea de-a XI-a ediţie a Sărbătorii Vinului. La eveniment au participat 50 de întreprinderi de vinificaţie, 30 de întreprinderi de alimentaţie publică şi peste 100 de meşteri populari.

Anul aceasta, Ziua Vinului a fost organizată după un alt concept. Pentru prima dată, asociaţiile din indicaţiile geografice au participat şi s-au promovat sub brand de ţară. Totodată, la sărbătoare au fost prezente şi două companii din stînga Nistrului.

În cadrul sărbătorii, au fost organizate degustări publice de vinuri vechi de colecţie şi bucate tradiţionale moldoveneşti. "Este o sărbătoare minunată. Îmi place cum este organizată şi îmi place vinul moldovenesc ", a spus o vizitatoare pentru NOI.md.

Marelui Premiu pentru merite deosebite în domeniul vitivinicol pe anul 2012 a fost înmînat întreprinderii mixte "Vinăria Purcari" SRL, pentru fabricarea vinurilor de calitate înaltă, propagarea calităţii excelente a vinurilor moldoveneşti şi promovarea imaginii.

Sărbătoarea s-a încheiat cu spectacolul muzical "Dulce-i vinul".

Potrivit Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare, pentru organizarea sărbătorii s-au cheltuit în jur de un milion de lei.

 

Sursa: noi.md

Keywords:

vin , sarbatoare , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1893
Populația:
1380 locuitori

Porumbrei este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Porumbrei și Sagaidacul Nou. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Cimișlia și la 50 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1380 de oameni. Satul Porumbrei a fost menționat documentar în anul 1893.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.