Go to section: Holidays and customs
13 august 2012, 10:24 Holidays and customs views 9609
13 august 2012, 10:24 Holidays and customs views 9609

Astăzi e lăsatul secului pentru Postul Adormirii Maicii Domnului

Creştinii ortodocşi de stil vechi sărbătoresc sstăzi, 13 august, lăsatul secului pentru Postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut ca şi Postul Sfintei Marii. Acesta va începe pe 14 august şi va dura pînă pe 28 august, de sărbătoarea de Adormirea Maicii Domnului. Astăzi e ultima zi în care creştinii ortodocşi care vor posti mai pot savura din bucatele de frupt.

Postul durează 2 săptămîni şi este ca şi celelalte posturi pentru curăţarea trupului şi a sufletului prin post şi rugăciuni.

Creştinii vor putea să se împărtăşească la mănăstiri şi la catedrale în fiecare zi, iar în bisericile de mir de sărbători şi duminica. În cele două săptămîni există o singură dezlegare la peşte, pe 19 august cînd este prăznuită Schimbarea la faţă a Domnului.

Biserica îndeamnă creştinii întotdeauna să fie evlavioşi, să se roage, dar în timpul postului, enoriaşii trebuie să se roage şi mai mult, deoarece postul alimentar este doar un aspect care ajută la curăţarea sufletului, spune preotul Eugen Onicov.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
1349 locuitori

Taxobeni este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Taxobeni, Hrubna Nouă și Vrăneşti. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Fălești și la 141 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1349 de oameni. Satul Taxobeni a fost menționat documentar în anul 1598.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.