Go to section: Holidays and customs
02 december 2018, 11:38 Holidays and customs views 12021
Ruşii din întreaga lume sărbătoresc Masleniţa
02 december 2018, 11:38 Holidays and customs views 12021

Ruşii din întreaga lume sărbătoresc Masleniţa

Ruşii din întreaga lume sărbătoresc astăzi Masleniţa. Este una dintre cele mai vechi tradiţii încă de pe vremea păgănilor.

Potrivit obiceiurilor, în săptămîna cît durează Masleniţa, oamenii trebuie să petreacă, să se distrează şi să mănînce bucate gustoase. Cea mai mare atracţie a acestei sărbători sunt celebrele clătite. Pentru a fi apreciate, acestea trebuie să fie subţiri.

O atenţie deosebită este acordată şi umpluturii. Gospodinele prepară clătite dulci, pentru a avea un an plin de bucurii, dar şi cu icre roşii, pentru a avea un an bogat. Iar în ultima zi a sărbătorii, în mai multe oraşe din Rusia se desfăşoară concursuri pentru desemnarea celei mai mari clătite. Momentul culminant al sărbătorii este arderea unei sperietori ce reprezintă iarna. Astfel, ruşii îşi iau rămas bun de la acest anotimp, pînă anul viitor.

În Rusia, Masleniţa este săptămîna pregătitoare pentru Marele Post, care, în acest an, începe în data de 19 februarie şi se va încheia cu sărbătoarea Paştelui.

Source: publika.md

Keywords:

Maslenița , sarbatoare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
341 locuitori

Cureşniţa Nouă este un sat din cadrul comunei Şolcani, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Soroca și la 170 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 341 de oameni. Satul Cureşniţa Nouă a fost înființat în anul 1923.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.