Go to section: Holidays and customs
15 april 2016, 09:33 Holidays and customs views 7626
Guvernul va organiza mai multe acţiuni cu prilejul celor 25 de ani de independenţă ai R. Moldova
15 april 2016, 09:33 Holidays and customs views 7626

Guvernul va organiza mai multe acţiuni cu prilejul celor 25 de ani de independenţă ai R. Moldova

Premierul Pavel Filip a prezidat, astăzi, prima şedinţă a Comitetului Naţional pentru organizarea şi desfăşurarea acţiunilor consacrate sărbătoririi a 25 de ani de la proclamarea independenţei Republicii Moldova.

În cadrul şedinţei a fost discutat conceptul şi cadrul organizatoric al proiectului Programului naţional de acţiuni „Moldova-25".

Vicepreşedintele Comitetului, ministrul Culturii, Monica Babuc a prezentat programul prealabil de acțiuni, elaborat în baza propunerilor prezentate de ministere, instituţii publice și Asociația „Parlamentul-90". Programul include, pe lângă unele acțiuni canonice şi o serie de activități culturale peste hotare, activități care denotă parcursul european al Republicii Moldova, prin prisma salvgardării patrimoniului cultural, valori și destine care au creat istoria și prezentul țării.

Potrivit Executivului, premierul a cerut definitivarea proiectului și înaintarea acestuia spre aprobare. De asemenea, el a propus includerea în program a activităţilor pentru cetăţenii din diaspora moldovenească, care vor fi coordonate de Biroul Relaţiilor cu Diaspora, și dezvoltarea unui plan de comunicare.

Comitetul Naţional pentru elaborarea programului de acţiuni „Moldova 25" a fost instituit prin Hotărârea de Guvern din 14 martie curent.

Source: trm.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1489
Populația:
783 locuitori

Pervomaiscoe este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Pervomaiscoe este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Hîncești și la 60 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 783 de oameni. Satul Pervomaiscoe a fost menționat documentar în anul 1489 cu denumirea Troienești.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.