Go to section: Holidays and customs
15 october 2014, 11:18 Holidays and customs views 10090
Ocrotitoarea întregii Moldove, Sfînta Parascheva a fost prăznuită la Iaşi
Photo: evz.ro
15 october 2014, 11:18 Holidays and customs views 10090

Ocrotitoarea întregii Moldove, Sfînta Parascheva a fost prăznuită la Iaşi

La 14 octombrie la Iași a fost prăznuită Sfînta Cuvioasa Parascheva, ocrotitoarea întregii Moldove. Pelerini din toate colţurile ţării, dar şi de peste hotare, vin în aceste zile să se închine la racla cu moaştele Cuvioasei.

Mulţi dintre ei stau ore sau chiar zile în curtea Mitropoliei pentru a se ruga și închina Cuvioasei Parascheva, dar și pentru a-i mulţumi Sfintei pentru minunile săvîrşite.

Despre semnificaţia acestei zile şi importanţa religioasă a Sfintei Cuvioase Parascheva, a vorbit pentru colegii de la Radio Iaşi părintele Mihai Mărgineanu, de la Biserica „Toma Cozma" din Iaşi.

„Ideea esențială pe care ne-o lansează Sfînta Parascheva este sfințenia vieții, să încercăm a ne umple viața cu Dumnezeu, prin ceea ce facem trebuie să arătăm că Dumnezeu este în noi. Viața Sfintei Parascheva și sărbătoarea de astăzi devin astfel o temelie pentru atitudinea frumoasă, constructivă și ziditoare de suflet", a spus părintele Mihai Mărgineanu.

Keywords:

sarbatoare , Iaşi , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1898
Populația:
160 locuitori

Slobozia-Recea este un sat din cadrul comunei Recea, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Rîșcani și la 162 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 160 de oameni. Satul Slobozia-Recea a fost menționat documentar în anul 1898.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.