Go to section: Holidays and customs
14 march 2016, 10:42 Holidays and customs views 24687
Postul Mare 2016: Calendarul alimentației
Photo: topnews.ru
14 march 2016, 10:42 Holidays and customs views 24687

Postul Mare 2016: Calendarul alimentației

Postul Mare este considerat cel mai strict din toate posturile ținute de creștinii ortodocși. Acesta durează 7 săptămîni, în 2016 începe la 14 martie și se termină la 30 aprilie, cînd credincioșii sărbătoresc Paștele.

Scopul Postului Mare este umilința spiritului pentru a pregăti treptat credincioșii pentru sărbătorirea Paștelui. În această perioadă trebui consacrat mult timp rugăciunii, închinării și pocăinței, amintindu-ne de moartea și învierea lui Isus Hristos. Se presupune că postul a fost stabilit în amintirea celor 40 de zile de post petrecute de Hristos în deșert.

Postul Mare 2016: ce să mîncăm?

În Postul Mare (14 martie - 30 aprilie) se recomandă abstinența de la lapte și produse lactate, ouă, brioșe și chiar ciocolată. Pește în această perioadă pot fi consumat în ziua de Buna Vestire, la 7 aprilie și la 24 aprilie, în Duminica Floriilor. Pe 23 aprilie în sîmbăta Floriilor puteți mînca un pic de caviar. În niciun caz, nu se poate bea alcool în timpul Postului Mare 2016.

În general, în timpul acestei încercări a minții și a corpului pot fi consumate terciuri, nuci, legume, fructe, ciuperci, varză murată și legume marinate. Se recomandă fructe uscate, compoturi și jeleuri, ceai și cvas.

Source: www.topnews.ru

Keywords:

religie , alimentatie , post

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1899
Populația:
1440 locuitori

Lipoveni este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Munteni, Schinoşica și Lipoveni. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Cimișlia și la 55 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1440 de oameni. Satul Lipoveni a fost menționat documentar în anul 1899.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.