Go to section: Holidays and customs
23 february 2014, 13:46 Holidays and customs views 7469
23 february 2014, 13:46 Holidays and customs views 7469

Creştinii ortodocşi intră în Săptămîna Alba dinaintea Postului Mare


Foto: moldovenii.md

Creştinii ortodocşi intră din 22 februarie în Săptămîna Albă, în care nu se mai consumă carne. În schimb, ei au dezlegare la ouă, lapte, brînză şi peşte. Săptămîna Albă precede Postul Mare, care va începe pe 3 martie şi se va încheia la sărbătoarea Învierii Domnului. Paştele va fi prăznuit în acest an pe 20 aprilie.

Duminică, pe 2 martie, înainte de Lăsatul Secului, creştinii vor merge la biserică pentru a-şi cere iertare, această zi fiind cunoscută drept „Duminica Iertării”.

Postul Paştelui este cel mai aspru de peste an. Timp de 40 de zile, creștinii nu au voie să consume produse lactate şi nici carne. Este perioada de pocăinţă şi iertare a păcatelor, transmite IPN.

Keywords:

post , religie , biserica

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1847
Populația:
843 locuitori

Sărata Nouă este un sat din cadrul comunei Sărata Veche, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Fălești și la 116 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 843 de oameni. Satul Sărata Nouă a fost menționat documentar în anul 1847.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.