Go to section: Holidays and customs
18 december 2013, 15:24 Holidays and customs views 11102
18 december 2013, 15:24 Holidays and customs views 11102

Poliţiştii din Moldova îşi sărbătoresc ziua profesională


Foto: trm.md

Astăzi, 18 decembrie, se împlinesc 23 de ani de la crearea Poliţiei Naţionale. Autorităţile au adus un omagiu în această dimineaţă poliţiştilor căzuţi la datorie prin depuneri de flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfînt, Complexul Memorial „Eternitate", monumentul „Maica îndurerată", monumentul colaboratorilor MAI căzuţi la datorie din parcul "Valea Morilor".

Ieri, 17 decembrie, în cadrul concertului festiv consacrat aniversării a 23-a a Zilei Poliţiei, cei mai buni lucrători din domeniu au primit diplome pentru activitate ireproşabilă.

„Prin tot ceea ce aţi făcut şi faceţi aţi contribuit la o nouă imagine a poliţiei, care se bucură tot mai mult de încrederea poporului şi de respectul instituţiilor naţionale şi internaţionale. Poliţia Naţională urmează să devină garanţia securităţii vieţii cetăţeanului şi ordinii de drept", a menționat șeful Executivului, Iurie Leancă.

La rîndul său, ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean, a spus că 2013 a fost un an al transformărilor: „În anul 2013, Guvernul a mărit bugetul ministerului, iar pentru anul 2014 se prevede o nouă creştere bugetară, ceea ce va permite noi dotări şi creşteri salariale", a subliniat Dorin Recean.

„Activitatea noastră comună nu se reduce numai la cea de spectator, la ceea ce se petrece în jur, ea este şi trebuie sa fie cea a unor oameni de acţiune, curajoşi, hotărîţi, disciplinaţi, caracterizaţi prin simplitate şi modestie", susține șeful Inspectoratului General al Poliției, Ion Bodrug.

În prezent, în cadrul MAI activează peste 17.000 de angajaţi.

Keywords:

sarbatoare , politia , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1479
Populația:
2783 locuitori

Moleşti este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Moleşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Ialoveni și la 32 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2783 de oameni. Satul Moleşti a fost menționat documentar în anul 1479.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.