Show news from...
Go to section: Cinema

eye 844 Views

„Carbon” din Moldova a cîștigat premiul „Best Pitch” la Festivalul de Film Cottbus


Comedia de umor negru „Carbon" din Moldova a cîștigat premiul „Best Pitch" la cea de-a 21-a ediție a forumului de conectare cottbus pitching din cadrul Festialului de Film Cottbus, scrie diez.md.

Ceremonia de premiere a avut loc pe 7 noiembrie 2019. Titlul de cîștigător este suplinit de un premiu bănesc în valoare de 1 500 de euro și o acreditare la Marche du Film în Cannes 2020 pentru regizorul și producătorul Ion Borș și a producătorul Sergiu Cumatrenco.

Festivalul de Film Cottbus a avut loc în perioada 6-8 noiembrie. În cadrul festivalului au fost selectate spre prezentare 13 proiecte aflate la etapa de dezvoltare și realizare, și șase lucrări aflate la o etapă de concept.

Audiența a fost și ea selectată și era constituită din coproducători, agenți de vînzări și alți potențiali parteneri. Prin urmare cele 13 proiecte aflate la etapa de realizare au participat la cocoPITCH, iar celelalte șase proiecte la cocoWIP.

Lucrările au fost selectate din 14 țări din Europa de Est.

Keywords:

film , Cinematografie , premiu

Settlements of Moldova and Diaspora

Izbişte

Statut:
Sat
Prima atestare:
1453
Populația:
3017 locuitori

Izbişte este un sat şi comună din raionul Criuleni. Izbişte este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Criuleni și la 53 km de Chișinău. Satul Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3017 oameni. Izbiște a fost menționat documentar în anul 1453.

Read more