Show news from...
Go to section: Cuisine

eye 14155 Views

REŢETA ZILEI: Piept de porc ca la moldoveni

Mod de preparare:

Oasele se înlătură, carnea se taie bucăţi, se bate, bucăţilor li se dă o formă ovală, se presară cu sare şi piper, se ung cu muştar, se presară cu verdeaţă şi usturoi pisat. În centrul fiecărei bucăţi se pune ceapă prăjită, se răsuceşte, marginile se prind cu o scobitoare. Ruladele se trec prin făină şi se prăjesc sub greutate pe 2 părţi. Carnea prăjită se pune în ceaun, se acoperă cu smîntînă şi se înăbuşă la foc slab 10-15 minute. Înainte de a se servi, scobitorile se scot. Pe carne se toarnă sosul în care s-a înăbuşit.

Ingrediente:

  • 600 g piept de porc,
  • 3 cepe,
  • 2 linguri ulei sau untură,
  • 1 lingură muştar,
  • 2 căţei de usturoi,
  • 1 păhar de smîntînă nu prea grasă,
  • 1 lingură făină de grîu,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată.

Keywords:

reteta , alimentatie , bucataria

Comments

 (1)

Settlements of Moldova and Diaspora

Socola

Statut:
Sat
Prima atestare:
1586
Populația:
356 locuitori

Socola este un sat din cadrul comunei Vadul-Raşcov, raionul Șoldăneşti. Amplasat pe malul drept al Nistrului, satul se află la o distanță de 9 km de orașul Șoldănești și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 356 de oameni. Satul Socola este atestat documentar în 1586.

Read more