Go to section: Cuisine
23 may 2019, 15:00 Traditional drinks views 16113
Vinul Moldovei a obținut distincții la două concursuri internaționale
23 may 2019, 15:00 Traditional drinks views 16113

Vinul Moldovei a obținut distincții la două concursuri internaționale

Vinurile produse în Republica Moldova au obținut 34 de medalii la concursul internațional „Galicja Vitis", care s-a desfășurat recent în Polonia. Marele învingător al concursului a fost declarat vinul Negru de Purcari, care a câștigat distincția Grand Gold.

Republica Moldova a fost reprezentată la eveniment de 29 de vinificatori care au propus 103 probe de vinuri. Acestea au fost analizate de un juriu alcătuit din oenologi și somelieri cu experiență, punctajul maxim fiind de 100 de puncte. Astfel, vinurile moldovenești au concurat la 8 categorii de bază, acumulând câte 92 de puncte pentru medalia Grand Gold, 86 de puncte pentru medalia de Aur și 82 de puncte pentru medalia de Argint.

Directorul Oficiului Național al Viei și Vinului (ONVV), Gheorghe Arpentin, a afirmat că orice distincție cîștigată de Vinul Moldovei este o reconfirmare a faptului că eforturile depuse de vinificatorii moldoveni nu sînt în zadar. „Vinul Moldovei a câștigat medalii la cel mai reprezentativ concurs de pe piața Poloniei – unul dintre cei mai mari importatori de vinuri moldovenești îmbuteliate. Aceste succese ne oferă siguranța că vom putea convinge și mai ușor consumatorii polonezi că Vinul Moldovei merită să stea pe același raft cu vinurile provenite din diferite regiuni vitivinicole consacrate", a spus Arpentin.

Potrivit ONVV, la începutul lunii mai, Vinul Moldovei s-a remarcat și la Concursul Mondial de Bruxelles – un eveniment cheie pentru lumea vinului. Țara noastră a câștigat 36 de medalii, dintre care un Grand Gold, 10 de aur și 25 de argint.

Source: moldpres.md

Keywords:

vin , distinctie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1839
Populația:
930 locuitori

Iordanovca este un sat şi comună din raionul Basarabeasca. Iordanovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la distanța de 10 km de orașul Basarabeasca și la 86 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 930 de oameni. Satul Iordanovca a fost menționat documentar în anul 1839.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.