Show news from...
Go to section: Cuisine

eye 11103 Views

Primul magazin de vinuri moldovenești s-a deschis în Belarus (Foto)


În Belarus şi-a început activitatea primul magazin specializat de vinuri moldovenești „La Moldova", care este situat în centrul istoric al orașului Minsk.

La inaugurarea sa a participat Ambasadorul Republicii Moldova în Belarus, Victor Sorocean, iar în calitate de oaspeţi au fost prezenţi oameni de afaceri, reprezentanți ai administrației municipale din Minsk, membrii ai diasporei moldovenești.

Victor Sorocean a menționat că ideea deschiderii la Minsk a primului magazin specializat de vinuri moldovenești a apărut anul trecut, în cadrul Festivalului de Vinuri din Moldova, care a avut loc în capitala Belarusului. În comun cu întreprinderea moldo-belorusă „Codru" și cu sprijinul autorităților locale, acest proiect a fost implementat cu scopul de a promova produsele vinicole de calitate din Republica Moldova.

În magazinul de specialitate care vinde vinuri moldovenești „La Moldova" va fi oferită degustarea gratuită a vinului. De asemenea, aici vor fi prezentate gustări tradiționale moldovenești. Sălile magazinului sînt decorate în stil național. Degustarea vinului va avea loc în sala „Casa Mare", iar „Crama Moldovenească" este sala de vînzare.

„Sperăm că beloruşii și oaspeții oraşului Minsk vor îndrăgi acest local, ceea ce le va oferi posibilitatea de a cunoaște mai bine ţara noastră - Moldova!", a declarat Ambasadorul Republicii Moldova în Belarus.

Keywords:

Belarus , vin , magazin

Settlements of Moldova and Diaspora

Zăzulenii Noi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1908
Populația:
385 locuitori

Zăzulenii Noi este un sat din cadrul comunei Agronomovca, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Ungheni și la 99 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 385 de oameni. Satul Zăzulenii Noi a fost menționat documentar în anul 1908.

Read more