Show news from...
Go to section: Cuisine

eye 12345 Views

Primul magazin de vinuri moldovenești s-a deschis în Belarus (Foto)


În Belarus şi-a început activitatea primul magazin specializat de vinuri moldovenești „La Moldova", care este situat în centrul istoric al orașului Minsk.

La inaugurarea sa a participat Ambasadorul Republicii Moldova în Belarus, Victor Sorocean, iar în calitate de oaspeţi au fost prezenţi oameni de afaceri, reprezentanți ai administrației municipale din Minsk, membrii ai diasporei moldovenești.

Victor Sorocean a menționat că ideea deschiderii la Minsk a primului magazin specializat de vinuri moldovenești a apărut anul trecut, în cadrul Festivalului de Vinuri din Moldova, care a avut loc în capitala Belarusului. În comun cu întreprinderea moldo-belorusă „Codru" și cu sprijinul autorităților locale, acest proiect a fost implementat cu scopul de a promova produsele vinicole de calitate din Republica Moldova.

În magazinul de specialitate care vinde vinuri moldovenești „La Moldova" va fi oferită degustarea gratuită a vinului. De asemenea, aici vor fi prezentate gustări tradiționale moldovenești. Sălile magazinului sînt decorate în stil național. Degustarea vinului va avea loc în sala „Casa Mare", iar „Crama Moldovenească" este sala de vînzare.

„Sperăm că beloruşii și oaspeții oraşului Minsk vor îndrăgi acest local, ceea ce le va oferi posibilitatea de a cunoaște mai bine ţara noastră - Moldova!", a declarat Ambasadorul Republicii Moldova în Belarus.

Keywords:

Belarus , vin , magazin

Settlements of Moldova and Diaspora

Ivanovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1894
Populația:
177 locuitori

Ivanovca este un sat din cadrul comunei Crasnencoe din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Rîbnița și la 123 km de Chișinău. Populaţia satului Ivanovca alcătuia 177 de oameni în anul 2011. Satul Ivanovca a fost menționat documentar în anul 1894.

Read more