Go to section: Cuisine
02 august 2019, 10:05 Traditional drinks views 18033
Japonezii, încîntaţi de vinul moldovenesc
02 august 2019, 10:05 Traditional drinks views 18033

Japonezii, încîntaţi de vinul moldovenesc

Brandul național vinicol și Moldova ca destinație turistică au fost prezentate la o recepție în Japonia, la care au participat opt companii japoneze, importatoare de vin din Republica Moldova.

Somelieri și amatori, oficiali și oameni de afaceri au gustat vinul moldovenesc produs de 21 de vinării.

Ambasadorul Republicii Moldova în Japonia, Vasile Bumacov, a declarat în deschiderea evenimentului că organizează din plăcere activități pentru a promova cel mai competitiv produs din Republica Moldova - vinul. Recepția este o celebrare a muncii celor opt companii importatoare din Japonia, care au acceptat invitația ambasadei și promovează vinurile moldovenești publicului japonez.

Viceministrul parlamentar pentru afaceri externe al Japoniei, Kenji Yamada, a menționat că Japonia și Republica Moldova au legături strînse de prietenie, în special în sectorul agrar. Oficialul s-a declarat onorat să guste din vinul Moldovei.

„Ne dorim să asigurăm diversificarea piețelor de export și minimizarea dependenței de piețele tradiționale, dar și promovarea țării noastre ca destinație turistică, vinul fiind produsul principal din oferta turistică a Moldovei", a declarat Diana Lazăr, vicedirectoarea Proiectului de Competitivitate din Moldova.

Exporturile de vinuri moldovenești au înregistrat o creștere medie de 75% în ultimii doi ani. Exportul de vin moldovenesc către Japonia a crescut constant, atingînd 276 de mii de litri în 2018, prețul mediu de export fiind de 2,9 dolari per litru, se specifică într-un comunicat de presă al Proiectului de Competitivitate din Moldova.

Source: ipn.md

Keywords:

Japonia , vin

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1660
Populația:
675 locuitori

Negurenii Vechi este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Zăzulenii Vechi, Negurenii Vechi, Coşeni și Ţîghira. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Ungheni și la 110 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 675 de oameni. Satul Negurenii Vechi a fost menționat documentar în anul 1660.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.