Show news from...
Go to section: Cuisine

eye 7108 Views

China, principala piață de desfacere a vinurilor moldovenești îmbuteliate


Piețele asiatice sînt niște piețe strategice pentru vinurile moldovenești, a declarat jurnalistul de vinuri, Andrei Cibotaru, în cadrul emisiunii RadioVinoteca de la Radio Chișinău.

Tot el a declarat că aceste piețe sînt printre cele mai de perspectivă pentru companiile producătoare de vinuri din Republica Moldova.

„Piața asiatică a fost declarată de Oficiul Național al Viei și Vinului drept o piață strategică, alături de alte cîteva piețe din Uniunea Europeană, și acum se fac eforturi de promovare a vinurilor noastre pe aceste piețe, chiar dacă nu este tocmai proximă, nu este atît aproape ca Rusia, sau Romînia, sau Ucraina. În schimb, are un potențial mare de cumpărare".

Andrei Cibotaru a precizat că, în 2017, China a devenit principala piață de desfacere a vinurilor moldovenești îmbuteliate „în expresie valorică", adică după cantitatea de bani obținută pentru o sticlă de vin vîndută.

Keywords:

piata , China , vin

Settlements of Moldova and Diaspora

Mîrzaci

Statut:
Sat
Prima atestare:
1763
Populația:
611 locuitori

Mîrzaci este un sat din cadrul comunei Mîrzeşti, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Orhei și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 611 oameni. Satul Mîrzaci a fost menționat documentar în anul 1763.

Read more