Go to section: Cuisine
18 january 2024, 13:05 Cuisine views 28869
REŢETA ZILEI: „Mandja” (mîncare găguzească)
18 january 2024, 13:05 Cuisine views 28869

REŢETA ZILEI: „Mandja” (mîncare găguzească)

Mod de preparare:

Găina prelucrată o tăiem în bucăţi o prăjim pînă se formează o coajă aurie într-un ceaun în ulei vegetal, adăugăm apă fierbîndă, astfel ca carnea să fie acoperită. Adăugăm sare şi lăsăm să fiarbă înăbuşit pînă este gata. Curăţăm morcovul şi ceapa, tăiem legumele cubuleţe, le punem în ulei încins adăugînd paprica. Prăjim făina pe tigaia încinsă fără grăsimi pînă apare un miros de nuci.

În procesul fierberii scoatem spuma şi grăsimea în plus. Grăsimea din bulion o adăugăm în legume şi le lăsăm pe foc pînă se înmoaie legumele, introducem făina, amestecăm adăugăm cîteva linguri de bulion, amestecăm astfel ca să nu fie cocoloaşe şi adăugăm bulionul. Punem carnea şi ardeiul iute tăiat mărunt. Lăsăm să fiarbă 1-2 minute. Înainte de a se servi se presară cu mărarul tocat mărunt.

Ingrediente:

•    1 găină (1,3-1,5 kg),
•    5-6 cepe,
•    2 morcov,
•    1 ardei dulce,
•    2 linguri de făină de grîu,
•    3-4 linguri de ulei vegetal,
•    piper roşu măcinat măşcat (paprica),
•    sare.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
430 locuitori

Andreevca este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pîcalova, Șmalena și Andreevca. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Rîbnița și la 124 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2008, populaţia satului constituia 430 de oameni. Satul Andreevca a fost întemeiat în anul 1907.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.