REŢETA ZILEI: Peşte copt cu dovlecei şi praz
Mod de preparare:
Dovleceii se curăţă de coaja, se taie rondele, se sărează şi se prăjesc în ulei pe ambele părţi. Prazul se taie bucăţele şi se prăjeşte. Fileul se taie felii, se sărează, se pipărează, se trece prin făină şi se prăjeşte. Bucăţile de fileu se pun în tigăi mici de o porţie (sau ulcele), deasupra se pun dovlecii şi prazul, apoi se toarnă smîntîna, se presară caşcavalul amestecat cu pesmeţi şi dau la cuptor.
Peştele se serveşte în tigăile mici (sau ulcele), presărat cu verdeaţă.
Ingrediente:
- 800 g fileu de peşte (batog, calcan, şalău, crap),
- 3-4 dovlecei,
- 2 fire praz,
- 2 linguri făină de grîu,
- ½ pahar ulei,
- 1 lingură pesmeţi măcinaţi,
- 1 lingură caşcaval olandez dat prin răzătoare,
- 2 pahare de smîntînă nu prea grasă,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 1 lingură de verdeaţă de mărar şi pătrunjel tăiată.
- Молдаванин скончался в США после того, как получил от полицейских удар электрошокером
- Хорошая новость для молдован в Испании
- "Транспортный безвиз" для грузовых перевозок: с кем договорилась Украина
- Отменен безвизовый режим с Республикой Эквадор
- Проекту Moldovenii.md 13 лет
- Cотрудника посольства Молдовы в России объявили персоной нон грата
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1919
- Populația:
- 113 locuitori
Șmalena este un sat din cadrul comunei Andreevca din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Rîbnița și la 117 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2010, populaţia localității constituia 113 oameni. Satul Șmalena a fost înființat în anul 1919.
Comments
(0)