|
REŢETA ZILEI: Colţunaşi cu brînză
Mod de preparare:
Pe masă se pune grămăjoară făina, în mijloc se face o adîncitură, acolo se toarnă apa şi oul, se pune sarea, se frămîntă un aluat tare şi se lasă pentru 30 minute. Se întinde o foaie de 1,5 mm grosime. Se taie pătrăţele, în fiecare pătrăţel se pune umplutura, iar marginile se lipesc. În apă fierbîndă cu puţină sare, se pun colţunaşii şi se fierb pînă sunt gata. Colţunaşii se servesc presăraţi cu usturoi pisat (la dorinţă), se ung cu smîntînă şi se garnisesc cu verdeaţă.
Prepararea umpluturii: Se amestecă bine brînza dată prin răzătoare, oul crud, sarea (la dorință) şi verdeaţa tăiată.
Ingrediente:
• 1½ pahar făină de grîu,
• ½ pahar apă,
• 1 ou,
• 4 linguri smîntînă,
• 2 căţei de usturoi (la dorinţă),
• sare,
• 1 lingură de verdeaţă de mărar şi pătrunjel tocate.
Pentru umplutură:
• 3 pahare de brînză nesărată dată prin răzătoare,
• 1 ou,
• sare,
• 1 lingură de verdeaţă de verdeaţă de mărar şi pătrunjel tocate.
- Молдаванин скончался в США после того, как получил от полицейских удар электрошокером
- Хорошая новость для молдован в Испании
- "Транспортный безвиз" для грузовых перевозок: с кем договорилась Украина
- Отменен безвизовый режим с Республикой Эквадор
- Проекту Moldovenii.md 13 лет
- Cотрудника посольства Молдовы в России объявили персоной нон грата
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1955
- Populația:
- 323 locuitori
Suhat este un sat din cadrul comunei Baimaclia, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Cantemir și la 156 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 323 de oameni. Satul Suhat a fost înființat în anul 1955.
Comments
(0)