Go to section: Cuisine
13 june 2023, 13:05 Cuisine views 16110
13 june 2023, 13:05 Cuisine views 16110

REŢETA ZILEI: Frigărui cu ciuperci proaspete la grătar

Mod de preparare:

Mai întîi ciupercile se pun pentru puţin timp în apă rece, în care s-a dizolvat un pic sare de lămîie, se înlătură pulpa ciupercilor mai măşcate (ciupercile mai mărunte si folosesc întregi), apoi se fierb 5-10 minute în apă cu puţină sare, se strecoară. Ceapa se taie inele, şunca şi slănina se taie felii subţiri. Ciupercile fierte, ceapa, şunca şi slănina se pun pe rînd pe un beţişor de lemn şi se prăjesc la grătar. Îndată după prăjire se piperează (nu se recomandă să se pipereze shampignons, pentru că piperul le ia din gustul fin). Puteţi prăji frigăruii şi în tigaie, pentru aceasta beţişoarele de lemn trebuie  să nu depăşească în lungime diametrul tigăii.

Se servesc cu legume proaspete. Frigăruii pot fi pregătiţi şi din ciuperci uscate. Acestea se aleg, se spălă şi se moaie în lapte diluat cu apă pe 3-5 ore, apoi se spălă cu apă fierbinte, se strecoară şi se pregătesc cum este descris mai sus.

Ingrediente:

  • 800 g ciuperci albe (shampignons, mînătărci, pitărci),
  • 2 cepe,
  • 100 g şuncă,
  • 100 g slănină,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • sare de lămîie.

Keywords:

bucataria , reteta , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1766
Populația:
492 locuitori

Tătărăuca Nouă este un sat din cadrul comunei Tătărăuca Veche, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Soroca și la 189 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 492 de oameni. Satul Tătărăuca Nouă a fost menționat documentar în anul 1766.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.