Go to section: Cuisine
07 may 2018, 16:08 Traditional drinks views 7644
O nouă campanie de promovare a vinurilor moldovenești în Japonia
07 may 2018, 16:08 Traditional drinks views 7644

O nouă campanie de promovare a vinurilor moldovenești în Japonia

Pînă la finele anului curent, la Tokyo va fi organizată cea de-a doua ediție a campaniei de promovare a producției vitivinicole naționale în Japonia.

Anunțul a fost făcut de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Tudor Ulianovschi, în cadrul întrevederii cu reprezentanții companiilor importatoare de vinuri moldovenești în Japonia, relatează Noi.md.

În cadrul dialogului cu reprezentanții companiilor importatoare de vin au fost abordate aspecte ale colaborării acestor agenți economici și producătorii naționale, problemele cu care se confruntă în procesul de lucru, precum și posibilitățile de extindere a relațiilor bilaterale pe segmentul dat, inclusiv prin creșterea volumelor de vin moldovenesc importat în Japonia, precum și inițierea unor proiecte investiționale bilaterale cu participarea mediului de afaceri din ambele state.

În context, șeful diplomației moldovenești a menționat că, în anul 2016, Republica Moldova a exportat în Japonia 106 mii de litri de vin, aceasta fiind o creștere cu 11% față de anul 2015.

„Conform datelor statistice, în 2017, volumul exporturilor vinurilor moldovenești spre piețele externe a crescut cu 5,5% și a ajuns la 14 milioane de decalitri, iar veniturile obținute de producătorii autohtoni s-au majorat cu circa 16 la sută", a punctat Ulianovschi.

Reprezentanții companiilor nipone au salutat decizia de organizare a celei de-a doua ediții a campaniei de promovare a producției vitivinicole naționale în Japonia, menționînd că aceasta va contribui și mai mult atît la promovarea vinurilor moldovenești pe piața japoneză, cît și a imaginii Republicii Moldova în țara lor.

În cadrul discuției oamenii de afaceri niponi s-au arătat interesați în extinderea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova și în alte sectoare, accentuînd interesul lor și față de importul altor produse moldovenești, în special din sectorul agroalimentar.

Source: noi.md

Keywords:

vin , campania , Japonia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1576
Populația:
2050 locuitori

Tîrnova este un sat şi comună din raionul Edineţ. Tîrnova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat pe malul drept al rîului Racovăț, la o distanță de 18 km de orașul Edineț, la 33 km de stația de cale ferată Brătușeni şi la 220 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2050 de oameni. Satul Tîrnova, din ținutul Hotin, este atestat documentar la 17 aprilie 1576, cu denumirea Truineva.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.