Go to section: Cuisine
15 may 2018, 15:45 Traditional drinks views 12815
Alsacia interesată de cooperarea cu vinificatorii moldoveni
15 may 2018, 15:45 Traditional drinks views 12815

Alsacia interesată de cooperarea cu vinificatorii moldoveni

Un grup de vinificatori moldoveni efectuează o vizită de studiu în regiunea Alsacia în perioada 13 - 18 mai 2018, aceasta include şi vizitarea sediului Consiliului Europei. Cu acest prilej, Reprezentanţa Permanentă a Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei a găzduit delegaţia moldovenească.

În cadrul întrevederii ambasadorului Corina Călugăru cu membrii delegaţiei moldoveneşti au fost abordate posibilitățile de preluare a bunelor practici în domeniu din regiunea Alsaciei și promovarea vinurilor autohtone, inclusiv prin prisma interesului sporit faţă de ţara noastră din partea regiunii franceze.

Vizita respectivă este organizată de către Uniunea Internaţională a Alsacienilor în parteneriat cu „Wines of Moldova", USAID și Asociaţia Națională pentru Turism Receptor din Moldova (ANTRIM).

Delegația națională include participarea reprezentanţilor instituțiilor naționale de resort: Wines of Moldova, Ministerului agriculturii, dezvoltării regionale și mediului, companiilor precum Purcari, Chateau Vartely, Mileştii Mici, Cricova, Asconi, Castel Mimi, Migdal, Karagni, Ulmu şi Salcuţa.

Source: mfa.gov.md

Keywords:

vinificatori , cooperare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1904
Populația:
302 locuitori

Hrubna Nouă este un sat din cadrul comunei Taxobeni, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Fălești și la 151 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 302 oameni. Satul Hrubna Nouă a fost înființat în anul 1904.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.