Show news from...
Go to section: Cuisine

eye 8997 Views

Trei mituri despre răcirea vinului spumant


Photo: lmpersonalstyle.co.uk

Pe Internet putem citi o mulțime de lucruri despre răcirea rapidă a vinului spumant. Autorii acestor postări garantează un rezultat bun. De fapt, dacă urmați aceste sfaturi, vinul spumant cald sau răcit insuficient vă poate strica sărbătoarea mult așteptată, de care v-ați pregătit mult timp.

Mitul №1

Ca să răcim vinul spumant pînă la 6-8°С este suficient să punem sticla cu vin spumant în frigider pentru două sau trei ore.

Acest timp este foarte scurt. Este imposibil ca vinul să ajungă la o astfel de temperatură în frigider. Suprafața sticlei va fi destul de rece. Chiar și termometrul-manșetă, care se află pe sticlă poate indica o valoare apropiată de cea dorită. Dar, în primul rînd, sticlele pentru vinurile spumante au pereții groși, iar în al doilea rînd, conținutul sticlei trebuie să se răcească nu numai pe lîngă pereții sticlei, dar, de asemenea, în mijloc. De aceea, pentru ca totul să fie conform planului, puneți sticlele cu vin spumant în frigider cu aproximativ o zi înainte sau scoateți-le la balcon, în cazul în care acolo e aproximativ aceeași temperatură.

Dacă nu reușiți să aveți mai mult timp, puteți folosi metoda expresă - puneți sticla pentru două ore în congelator. În general, există opinia că astfel nu e de dorit să răcim vinul, pentru că gustul acestuia se schimbă, devenind comun. Dar la temperatura camerei el se va încălzi rapid cu cîteva grade.

Mitul №2

Răcirea vinului spumant chiar pe masa festivă, punînd sticla într-o căldărușă cu gheață.

În acest fel puteți răci numai suprafața sticlei, dar nu și vinul propriu-zis. Căldărușa cu gheață este concepută pentru a menține temperatura dorită a vinului răcit din timp, adică să nu-l lase să se încălzească la temperatura camerei.

Mai există și alte variante ale acestui mit, se pare că trebuie să turnați în căldărușa cu gheață apă, pentru a accelera răcirea. Iar pentru a face procesul și mai rapid, trebuie de adăugat cîteva linguri de sare. Desigur, apa și sarea vor accelera topirea gheții, dar vinul din sticla cu pereții groși se va răci nesemnificativ.

Amintiți-vă de vinurile, păstrate în gheață și apă de la "Vernissages of Wines". Cu toate acestea, temperatura lor nu era cea dorită, deoarece sticlele nu au fost răcite în prealabil.

Mitul №3

Vinul spumant trebuie răcit în răcitoare speciale pentru vin.

Cooler-ul cu elementele din gel este, de asemenea, conceput să mențină temperatura vinului (răcit în prealabil), timp de o oră-două. Înainte de a utilizare răcitorul este pus în congelator pentru două ore.

Temperatura vinurilor spumante servite trebuie să fie de 7-10 ° C.

Vă reamintim că în vinul prea cald se simte mai puternic prezența alcoolului, acesta este mai puțin echilibrat la gust și din acestă cauză se evaporă activ acizii volatili. De ce să ne lipsim de plăcerea de a savura vinul cu bulele magice?

Keywords:

vin , mit , sfat , bauturi

Settlements of Moldova and Diaspora

Selemet

Statut:
Sat
Prima atestare:
1768
Populația:
3803 locuitori

Selemet este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Selemet este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Cimișlia și la 65 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3803 oameni. Satul Selemet a fost menționat documentar în anul 1768.

Read more