Go to section: Cuisine
22 december 2019, 10:30 Cuisine views 10242
Aceste produse nu trebuie să le cumperi de sărbători
22 december 2019, 10:30 Cuisine views 10242

Aceste produse nu trebuie să le cumperi de sărbători

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) ne recomandă să alegem produse de calitate pentru masa de sărbătoare, mai mult decît atît produsele alimentare trebuie cumpărate numai din magazine specializate, locuri special amenajate și, evident, autorizate.

  • La procurarea ouălor trebuie să examinăm aspectul exterior. Coaja ouălor proaspete trebuie să fie curată, tare, întreagă, mată, poroasă, fără pete și miros. Termenul de păstrare este de 28 zile de la data ouatului, la cea mai mică temperatură din frigider.
  • Laptele trebuie să fie de culoare albă sau cu o nuanță slab gălbuie, în cazul laptelui cu un conținut sporit de grăsimi. Laptele nu se recomandă a fi folosit nepasteurizat, acesta trebuie fiert foarte bine. Lapte pasteurizat este numit laptele care a fost tratat termic apoi răcit și este un produs gata pentru consum.
  • Carnea trebuie procurată doar în stare proaspătă, să fie elastică, de o culoare de la roz pal pînă la roșu închis, în urma apăsării cu degetul să revină la forma inițială și să nu prezinte suprafața lipicioasă, urît mirositoare. Neapărat trebuie să fie aplicată ștampila de control sanitar-veterinar.
  • Peștele proaspăt trebuie păstrat și expus în vase cu gheață, parțial acoperit de gheață. Neapărat acordăm atenție suprafeței acestuia, care trebuie să fie curată, cu un strat uniform de solzi, culoarea potrivit speciei, bronhiile roșii, cu nuanță caracteristică speciei, fără rupturi. Peștele alterat are solzii ușor desprinși, corpul este acoperit cu mucus urît mirositor, bronhii de culoare cenușie sau brună.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) ne recomandă ca în perioada sărbătorilor să procurăm produsele alimentare numai din locuri autorizate care asigură condițiile sanitaro-igienice specifice și unde produsele sînt supuse controlului sanitar-veterinar.

 

Source: noi.md

Keywords:

sarbatoare , produse

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1644
Populația:
904 locuitori

Mănoileşti este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mănoileşti, Novaia Nicolaevca, Vulpești și Rezina. Satul Mănoilești este situat la o distanță de 9 km de orașul Ungheni și la 99 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 904 oameni. Satul Mănoilești a fost atestat documentar în anul 1644.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.