Go to section: Cuisine
10 may 2017, 16:00 Traditional drinks views 7380
Compania care va primi Marele Premiu în domeniul vitivinicol
10 may 2017, 16:00 Traditional drinks views 7380

Compania care va primi Marele Premiu în domeniul vitivinicol

În acest an Marele Premiu pentru merite deosebite în domeniul vitivinicol din Moldova va obține Combinatul de Vinuri „Cricova".

Această decizie a fost adoptată de Guvern în ajunul sărbătorii „Ziua Națională a Vinului", la propunerea unei comisii speciale de lucru, create de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Combinatul de Vinuri „Cricova" s-a învrednicit de Marele Premiu pentru merite deosebite în fabricarea vinurilor de calitate înaltă, perpetuarea tradițiilor și calității excelente a vinurilor autohtone, promovarea imaginii Republicii Moldova ca țară vitivinicolă pe arena internațională, precum și pentru contribuția la dezvoltarea turismului vitivinicol moldovenesc.

De menționat că acesta este deja al doilea Marele Premiu pentru merite deosebite în domeniul vitivinicol din Moldova pe care îl va obține Combinatul de Vinuri „Cricova". Primul a fost înmînat în 2002, cînd Întreprinderea și-a sărbătorit jubileul de 50 de ani și a devenit primul deținător al acestei distincții, instituite din inițiativa președintelui de atunci al Moldovei, Vladimir Voronin.

Combinatul de Vinuri „Cricova" este o întreprindere de stat, gestionată de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, fiind membră a Asociației Vitivinicole a Regiunii Geografice Delimitate „Codru".

Întreprinderea, deja de mulți an, este considerată lider al vinificației moldovenești, care, pe parcursul a 65 de ani, produce excelentele vinuri liniștite și spumante unice, acestea fiind înalt apreciate atît de consumatorii din Moldova, atît și în străinătate, fapt confirmat de numeroasele distincții obținute la diversele concursuri și expoziții naționale și internaționale.

Source: noi.md

Keywords:

companie , premiu , vin

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1594
Populația:
1083 locuitori

Condrăteşti este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Curtoaia și Condrăteşti. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Ungheni și la 95 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1083 de oameni. Satul Condrătești a fost menționat documentar în anul 1594.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.