Go to section: Cuisine
12 may 2016, 11:35 Culture of wine among Moldovans views 7213
În Moldova va avea loc Vernisajul Magic al Vinului
12 may 2016, 11:35 Culture of wine among Moldovans views 7213

În Moldova va avea loc Vernisajul Magic al Vinului

La 15 decembrie în Moldova va avea loc Vernisajul Vinului, ediția a XI-a, care va întruni toți amatorii de vinuri de calitate la tradiționalul eveniment de iarnă, supranumit „Vernisajul Magic".

Vernisajul este organizat de Oficiului Național al Viei și Vinului, precum și Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Vinuri, cu susținerea partenerului strategic - Proiectului de Competitivitate al USAID Moldova.

Se preconizează că Vernisajul Magic al Vinului va avea loc la Palatul Republicii, într-o atmosferă artistică, cu decorațiuni teatrale, sculpturi vii, mimi și jonglori, pe notele „Spărgătorului de nuci".

Evenimentul va propune publicului un program cultural divers și degustări cu sute de vinuri selecte caracteristice sezonului – roșii, de desert și spumante, de la companiile vinicole producătoare de vinuri de calitate premium, reunite sub brandul de țară Vinul Moldovei.

Băuturile vor fi prezentate de un număr record de 35 de companii, iar programul va include, pe lîngă degustări, sugestii de la profesioniști și ghiduri de inițiere în arta vinului.

Orice vizitator al Vernisajului Magic va putea vota pentru vinurile preferate dintre cele oferite spre degustare. Cîștigătorii votului vor fi premiați cu trofeele tradiționale ale ediției de iarnă: „Vernisajul în Roșu" și „Vernisajul Efervescent". De asemenea, premiul „Cavalerul Vernisajului Vinului" va fi oferit unui profesionist din domeniu, pentru o contribuție semnificativă la dezvoltarea și promovarea sectorului.

Toți oaspeții vor primi cîte un pahar cu logo-ul „Wine of Moldova", perfect pentru a descoperi și a savura corect nuanțele de gust și aromă ale vinurilor bune, precum și o broșură de degustare cu vinurile vernisate. În plus, vizitatorii vor putea procura direct de la producători vinuri la prețuri speciale, dar și să participe la concursuri cu premii.

Vernisajul Vinului este un eveniment select, dedicat promovării culturii vinului și a consumului vinului de calitate în Republica Moldova, sub egida brandului de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie". Evenimentul a fost organizat pentru prima dată în 2011 și are loc în mod tradițional de 2 ori pe an, în ediții de primăvară și de iarnă.

Vernisajul Vinului își propune următoarele obiective: stimularea pieței interne a vinurilor de calitate produse în Moldova, creșterea culturii de consum a vinului de calitate, precum și oferirea unei platforme de comunicare între vinificatori și consumatori, unde se lansează noi produse și trenduri de consum.

Source: www.noi.md

Keywords:

vin , Moldova , eveniment

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
528 locuitori

Dobrogea Nouă este un sat din cadrul comunei Dobrogea Veche, raionul Sîngerei. Localitatea se află la 32 km de orașul Sîngerei și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 528 de oameni. Satul Dobrogea Nouă a fost întemeiat în anul 1927.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.