Go to section: Cuisine
14 march 2024, 13:05 Cuisine views 18122
REŢETA ZILEI: Pîrjoale de casă
14 march 2024, 13:05 Cuisine views 18122

REŢETA ZILEI: Pîrjoale de casă

Mod de preparare:

Carnea (mai bine partea internă de la pulpă) se spală, se usucă, se curăţă de pieliţe şi tendoane, se taie feliuţe, se bate, apoi se taie fidea, se mărunţeşte, adăugîndu-se periodic frişca şi untul moale. În tocătură se adaugă sare, piper, verdeaţă tăiată, dacă doriţi ceapa tăiată şi usturoiul pisat, se bate bine, se formează pîrjoale şi se refrigerează. Pîrjoalele se trec prin faină, ouă bătute şi pesmeţi, se rumenesc pe ambele părţi şi se coc în cuptor.

Se servesc fierbinţi cu legume şi verdeaţă.

Ingrediente:

  • 500 g carne de vită,
  • 2 linguri frişcă,
  • 1 lingură unt,
  • 4 linguri ulei,
  • ½ ceapă,
  • 3 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură verdeaţă tăiată,
  • 2 ouă,
  • ½ pahar pesmeţi măcinaţi,
  • 1 lingură făină de grîu.

Keywords:

bucataria , alimentatie , reteta

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1479
Populația:
935 locuitori

Cenuşa este un sat din cadrul comunei Roşietici, raionul Floreşti. Situat pe malul drept al rîului Răut, satul Cenuşa se află la 16 km de oraşul Floreşti şi la 111 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 935 de oameni. Satul este menționat documentar în anul 1479 cu denumirea Borodniceni.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.